• Τράπεζες

    Attica Bank: Το μεγάλο στοίχημα της Ελένης Βρεττού – Αποδέχεται τη θέση του CEO, πλήρης επιβεβαίωση mononews

    Ελένη Βρεττού

    Ελένη Βρεττού, CEO Attica Bank


    Ένα βήμα πριν τις επίσημες ανακοινώσεις φαίνεται πως βρίσκεται η Attica Bank σχετικά με την επιλογή της νέας του CEO, καθώς η Ελένη Βρεττού, πρώην στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς και της HSBC και νυν στέλεχος της Lamda Development, φέρεται να αποδέχεται τη θέση, αφού διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

    Επιβεβαιώνεται, έτσι, ουσιαστικά το ρεπορτάζ του Mononews, το οποίο αποκάλυψε πρώτο πριν από λίγες ημέρες πως το έμπειρο τραπεζικό στέλεχος ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη γυναίκα CEO ελληνικής τράπεζας, ύστερα από  σχετική πρόταση της ΤτΕ.

    Με βάση τις πληροφορίες, η διαδικασία διαδοχής του μεταβατικού CEO της Attica Bank Μιχάλη Ανδρεάδη αναμένεται να τρέξει εντός του Αυγούστου, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στον ταχύτερο δυνατό χρόνο οι απαιτητικές διαδικασίες που αφορούn το business και το capital plan, θέματα που έχουν να κάνουν με τις 4 τιτλοποιήσεις της τράπεζας, συνολικού ποσού 2,7 δισ. ευρώ. Έτσι ώστε στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος για την  Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας, το ύψος της οποίας εκτιμάται πως θα είναι κοντά στα 600 εκατ. ευρώ.

    Υπενθυμίζεται πως όπως είχε αναφέρει το mononews, η κα Βρεττού, μια ικανή τραπεζίτης, ήταν μια επιλογή που έχει την έγκριση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) , Γιάννη Στουρνάρα.

    Μάλιστα οι πληροφορίες του mononews.gr ανέφεραν ότι ο κ. Στουρνάρας ήταν εκείνος που πίεσε την τραπεζίτισσα να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση, καθώς έχει πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητές της, προκειμένου να βγει η τράπεζα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει τους τελευταίους μήνες.

    Ο κ. Στουρνάρας γνωρίζει την επόμενη CEO της Attica από τη θητεία της στην Τράπεζα Πειραιώς, από την οποία αποχώρησε στις αρχές του 2022.

    Πηγές της ΤτΕ που μίλησαν κατ’ αποκλειστικότητα στο mononews.gr εξήγησαν ότι η Ελένη Βρεττού έχει και τη φιλοδοξία και την ικανότητα να βγάλει την Τράπεζα Αττικής από το αδιέξοδο.

    «Είναι στέλεχος που μπορεί να συγκεράσει τις αντίθετες απόψεις μεταξύ στρατηγικού επενδυτή, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Τράπεζας της Ελλάδος», ανέφεραν.

    Η κα Βρεττού θα πρέπει να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στον στρατηγικό επενδυτή, δηλαδή την κοινοπραξία ΤΜΕΔΕ – Ellington, και το ΤΧΣ, ώστε να ολοκληρωθεί η ιδιιωτικοποίηση της τράπεζας, το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους.

    Όπως είναι γνωστό, ο νυν διευθύνων Σύμβουλος Μιχάλης Ανδρεάδης είχε τοποθετηθεί ως προσωρινός CEO στην τράπεζα και ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και αποχώρησε ο Θεόδωρος Πανταλάκης.

    Κατά τη διαδικασία επιλογής του νέου διευθύνοντος συμβούλου έτρεξε από την Egon Zehnder. Η  εταιρεία είχε δεχθεί πλήθος βιογραφικών από έμπειρα  στελέχη της τραπεζικής και μη αγοράς.

    Διαβάστε επίσης:

    Attica Bank: Ποια αναλαμβάνει CEO, τι λέει η ΤτΕ – Όλο το παρασκήνιο

    Attica Bank: Σε εξέλιξη το capital plan – Πλήρης επιβεβαίωση του mononews

    Μάικλ Βράνος: Από το στοίχημα της Attica στη χρυσή συνταγή των ’90s, τα στεγαστικά δάνεια των ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ