• Τράπεζες

    Attica Bank: Σε αναζήτηση των νέων μελών του ΔΣ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ελένη Βρεττού, CEO της Attica Bank

    Ελένη Βρεττού, CEO της Attica Bank


    Στην αναζήτηση των  μελών που θα απαρτίσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank,  βρίσκονται  το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Thrivest που είναι ο στρατηγικός επενδυτής, όπως και η Αττικής.

    Και όλα θα κριθούν στο fit & proper που θα πρέπει να πληρούν τα νέα μέλη.

    Μάλιστα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πρόκειται να αναθέσει στην εταιρεία Egon Zehnder και τον κ. Ανδρέα Γαβριηλίδη, την αναζήτηση των τεσσάρων μελών που που θα τοποθετήσει  στο νέο ΔΣ της Αττικής.

    Σε διαδικασία αναζήτησης βρίσκεται και η Thrivest –των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου– η οποία θα εκπροσωπείται στο ΔΣ με τρία μέλη.

    Αλλά  και η Τράπεζα Αττικής, αναζητά τέσσερα ανεξάρτητα μέλη, τα οποία θα προταθούν από την Επιτροπή Υποψηφιοτήτων της τράπεζας.

    Το ΔΣ θα απαρτίζεται από 13 μέλη, η CEO Ελένη Βρεττού θα είναι και το μοναδικό εκτελεστικό μέλος, ενώ αναζητείται και πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου.

    Η κα Βρεττού έχει έτοιμο το σχέδιο για την στρατηγική που θα ακολουθήσει η Attica Bank, δρομολογώντας  διαδικασία εξυγίανσης. Στόχος είναι το 2023 η Αττικής να εμφανίσει κέρδη και πάλι και να αφήσει πίσω της το ζοφερό παρελθόν, που  όπως έχει  αναφέρει κορυφαία τραπεζική πηγή στο mononews.gr «ήταν η τράπεζα στην οποία  ασελγούσαν για 30 χρόνια κυβερνήσεις, συνδικαλιστές, συμφέροντα».

    Αυτήν την εβδομάδα στην ατζέντα είναι οι συναντήσεις της Ελένης Βρεττού με τους μετόχους της Αττικής, το ΤΧΣ και την Thrivest,προκειμένου να ενημερωθούν για το χρονοδιάγραμμα και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν στην κατεύθυνση της εξυγίανσης του ισολογισμού και την απαλλαγή από τα «κόκκινα» δάνεια.

    Σε ένα μήνα, στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Attica Bank τον ερχόμενο Ιούνιο, η CEO  θα παρουσιάσει τις εξελίξεις σε επίπεδο τριμήνου, τις προβλέψεις για το 2023, τη στρατηγική της τράπεζας, όπως και τη διαδικασία συγχώνευσης της με την Παγκρήτια, που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

    H συγχώνευση με την Παγκρήτια αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2025 με την «γέννηση» της  new bank, που θα αποτελέσει τον 5ο τραπεζικό πυλώνα  που θα στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Attica Bank: Συμφωνία με Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    ΤτΕ: Τι ισχύει για την υποβολή ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων εταιρικής χρήσης 2022



    ΣΧΟΛΙΑ