• Τράπεζες

    Attica Bank: Κατά 5,4% θα περιοριστεί το ποσοστό του ΤΧΣ στην τράπεζα

    Attica Bank: Το σχήμα Ellington – TMEΔΕ θα ελέγχει από αύριο το 25% της τράπεζας των μηχανικών


    Σε νέα παράταση για τις 17 Δεκεμβρίου πάει η αποκοπή δικαιωμάτων προτίμησης στην αύξηση κεφαλαίου των 240 εκατ. ευρώ της Attica Bank για τους υφιστάμενους μετόχους, μετά τη συμφωνία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με το επενδυτικό σχήμα Ellington-ΤΜΕΔΕ, που ανακοινώθηκε χθες το βράδυ.

    Σήμερα το πρωί συνεδρίασε το ΔΣ της Attica Bank και με ανακοίνωση της στο Χ.Α. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για το νέο χρονοδιάγραμμα της αύξησης κεφαλαίου καθώς μετατίθεται για τις 17 Δεκεμβρίου η άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης (η προθεσμία έληγε σήμερα), προκειμένου όσοι το επιθυμούν να υπαναχωρήσουν, καθώς κατά την εγγραφή τους στην αύξηση δεν γνώριζαν τους όρους της συμφωνίας μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με το σχήμα Ellington-ΤΜΕΔΕ, που ανακοινώθηκε χθες το βράδυ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Attica Bank , «το ΤΧΣ αποφάσισε να συμμετάσχει στην Αύξηση εξασκώντας 15.220.674 δικαιώματα προτίμησης για την κτήση Νέων Μετοχών από τα, συνολικώς, 16.533.102 που κατέχει αυτή τη στιγμή στην Τράπεζα».

    Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό του Ταμείου θα μειωθεί από το 68,2% στο 62,8% και θα συμμετάσχει στην αύξηση με 151 εκατ. ευρώ.

    Το ΤΜΕΔΕ θα συμμετάσχει στην αύξηση με το σύνολο του ποσοστού που κατέχει σήμερα στην τράπεζα, ήτοι 14,7%, και ΕΦΚΑ ομοίως με το ποσοστό του (10,3%).

    Ο στρατηγικός επενδυτής για την εξυγίανση της τράπεζας και με βάση τα αδιάθετα θα αποκτήσει ποσοστό από 22% και δυνητικά μέχρι 28%, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το ποσοστό του θα διαμορφωθεί στο 25% της Attica Bank με τη συμμετοχή του στα 55 εκατ. ευρώ.

    Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές της Attica Bank μυστική παραμένει μέχρι τώρα το σκέλος της συμφωνίας που αφορά τα επόμενα βήματα για την εξυγίανση της τράπεζας των μηχανικών. Ενώ η δεύτερη κεφαλαιακή ενίσχυση –ύψους περί τα 150 εκατ. ευρώ- θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2022.

    Διαβάστε επίσης:

    Attica Bank: Παράταση έως 17/12 στην άσκηση δικαιώματος

    Εθνική Τράπεζα: Απομάκρυνε 2.795 τόνους αμιάντου από το πρώην εργοστάσιο ΑΜΙΑΝΤΙΤ



    ΣΧΟΛΙΑ