• newsletter

    Αυτά είναι τα επόμενα βήματα του Άνθιμου Θωμόπουλου

    ανθιμος θωμοπουλος

    Άνθιμος Θωμόπουλος, ετών 52. Πρώην διευθύνων σύμβουλος Πειραιώς


    Tα επόμενα βήματα του Άνθιμου Θωμόπουλου παραμένουν αντικείμενο συζήτησης στην τραπεζική αγορά. Παρότι το διάστημα από την μάλλον επεισοδιακή αποχώρησή του από την Τράπεζα Πειραιώς είναι μικρό, θεωρείται βέβαιο ότι ο δραστήριος τραπεζίτης δεν μένει άπραγος.

    Πληροφορίες του mononews κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και σχετικές επαφές του με μεγάλους επενδυτές στο Λονδίνο, όπου ο Θωμόπουλος εξηγούσε, αξιοποιώντας τις σχέσεις που έχει χτίσει με την επενδυτική κοινότητα, ακριβώς τις δυνατότητες που παρουσιάζει η νέα αγορά που θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα.

    Ο ίδιος ο Θωμόπουλος σε συνομιλητές του δηλώνει ότι η αγορά αυτή βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και δεν έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του, την ίδια στιγμή που δημοσιεύματα αναφέρονται στην συμμετοχή του σε ένα νέο project: την αναβίωση της τραπεζικής άδειας που κατείχε η Credicom με πρωτοβουλία βρετανικού fund.

    Προς την κατεύθυνση αυτή, οι γάλλοι της Credit Agricole έχουν ενημερώσει την Τράπεζα της Ελλάδος για την πρόθεσή του να πωλήσουν την άδεια σε μια διαδικασία πάντως που απαιτεί αρκετά στάδια αφού η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε εξονυχιστικό έλεγχο τον αγοραστή.

    Οσο αφορά το εγχείρημα αυτό, συμμετοχή Θωμόπουλου φαίνεται να υπάρχει, αν και δεν είναι σίγουρο ότι οι φιλοδοξίες του για την επόμενη ημέρα της καριέρας του περιορίζονται εκεί.

    Ο Θωμόπουλος μετρά σχεδόν μια εικοσαετία στην πρώτη γραμμή της εγχώριας τραπεζικής αγοράς και όσοι γνωρίζουν τον χαρακτήρα του, εκτιμούν ότι η νέα φάση της καριέρας του θα είναι εξίσου σημαντική.

    Τουλάχιστον αυτό θα επιδιώξει ο 55χρονος Θωμόπουλος, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με την άνθηση του τραπεζικού συστήματος από την εποχή Καρατζά στην Εθνική Τράπεζα και είχε επιτυχή πορεία στην Τράπεζα Πειραιώς ως CEO ως τα τέλη του 2015 οπότε το κλίμα βάρυνε λόγω των δυσκολιών στην ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης.

    Οσοι τον γνωρίζουν, ακόμη και αν αναφέρονται στον aggressive τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιείται, δεν παραγνωρίζουν τις ικανότητές του. Είναι ενδεικτική η εξέλιξή του από την περιόδο Καρατζά και η παραμονή του και αναβάθμισή του από τις διοικήσεις Αράπογλου και Ταμβακάκη αφού, όπως χαρακτηριστικά λεγόταν, όποιος ήθελε να διοικήσει την Εθνική, όφειλε να έχει δίπλα του τον Θωμόπουλο που γνώριζε τον Ομιλο, όσο κανείς.

    Διατηρώντας χαμηλό προφίλ και απόσταση από τα ελληνικά μμε, ο Ανθιμος Θωμόπουλος ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα, το οποίο όπως επιμένουν πηγές της τραπεζικής αγοράς, θα εκδηλωθεί όταν ο ίδιος κρίνει ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για την επάνοδό του.

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/ti-apokalipse-o-nikos-karamouzis-sto-twitter/39189



    ΣΧΟΛΙΑ