• Τράπεζες

    Ανοίγει την αγορά των στεγαστικών η Eurobank

    • Έφη Καραγεώργου
    Eurobank - Δωρεά 354.000 ευρώ στη Σχολή Ευελπίδων για ανακαίνιση κτιριακών υποδομών

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank


    Την αγορά των στεγαστικών δανείων ανοίγει η Eurobank, καθώς πριν από λίγο ο CEO της τράπεζας, κ. Φωκίων Καραβίας, παρουσίασε τα νέα στεγαστικά δάνεια της τράπεζας με σταθερή δόση, ακόμη και για όλη τη διάρκεια του δανείου, που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 30 χρόνια.

    Στα νέα στεγαστικά δάνεια, ο δανειολήπτης μπορεί να κλειδώσει σταθερό επιτόκιο, το ύψος του οποίου διαμορφώνεται σήμερα κάτω από 4%, σημειώνοντας ότι το κόστος αυτό είναι σχεδόν το μισό σε σχέση με ό,τι ίσχυε στα προ κρίσης χρόνια.

    Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Καραβίας, το πρόβλημα είναι ότι η ζήτηση παραμένει ακόμα χαμηλά.

    Στο ερώτημα αν δίνουν σήμερα οι τράπεζες δάνεια, απάντησε «θέλουμε να διαλύσουμε αυτόν το μύθο, ότι οι τράπεζες δεν χορηγούν δάνεια. Η Eurobank και μπορεί και θέλει να δώσει στεγαστικά δάνεια».

    Το 2018 η συνολική παραγωγή νέων στεγαστικών δανείων ήταν μόλις 400 εκατ. ευρώ. Ποσό μικρότερο και από το 10% της «χρυσής εποχής» 2006-2008.

    «Η Eurobank», συνέχισε ο κ. Καραβίας, «θα μπορούσε από μόνη της να καλύψει όχι μόνο τα 400 εκατ., αλλά και το διπλάσιο, το τριπλάσιο ακόμα και το τετραπλάσιο αυτού του ποσού. Το θέμα έγκειται στη ζήτηση. Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε συνθήκες γα να επανέλθει η αγορά της στεγαστικής πίστης».

    Σύμφωνα με μελέτη που επεξεργάζεται το τμήμα αναλύσεων της Εurobank, οι τιμές σήμερα είναι 30%-40% χαμηλότερες σε σχέση με την περίοδο 2006-2008 και συμφέρει, με δεδομένο ότι θα οδηγηθούμε σταδιακά και σε αύξηση των ενοικίων, η λήψη στεγαστικού δανείου για την αγορά στέγης.

    Ειδικά για τα νέα ζευγάρια, η τράπεζα χορηγεί τα δάνεια με καταβολή μόνο τόκων για το πρώτο εξάμηνο, οπότε η δόση που θα πληρώνουν για το διάστημα αυτό είναι σχεδόν στο μισό σε σχέση με την υπόλοιπη διάρκεια του δανείου.

    Ο κ. Καραβίας αναφέρθηκε και στο νέο πρόγραμμα επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών στεγαστικών δανείων που ενεργοποιεί η τράπεζα από την 1η Οκτωβρίου, καθώς οι ενήμεροι δανειολήπτες θα μπορούν να πάρουν νέο στεγαστικό, με έκπτωση στο επιτόκιό τους κατά 0,5% και μάλιστα η έκπτωση αυτή θα ισχύει και για τα παιδιά τους.

    Θα μπορούν να παραλείπουν, επίσης, τη δόση του Δεκεμβρίου, με την προϋπόθεση ότι θα είναι ενήμεροι τους προηγούμενους 11 μήνες. ενώ οι συνεπείς θα έχουν έκπτωση έως 50% στο επιτόκιο της πιστωτικής τους κάρτας.

    Αναλυτικότερα, τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων σταθερών προγραμμάτων στεγαστικών δανείων είναι τα εξής:

    * Σταθερό επιτόκιο για τρία (3), πέντε (5), δέκα (10), δεκαπέντε (15), είκοσι (20), εικοσιπέντε (25) και τριάντα (30) έτη. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά εξασφαλίζεται σταθερή δόση για όλη τη διάρκεια του δανείου.

    * Μηδενικό κόστος πρόωρης μερικής ή ολικής αποπληρωμής.

    * Διάρκεια δανείου έως 30 έτη.

    * Χρηματοδότηση έως το 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

    Παράλληλα, ή και σε συνδυασμό με τα παραπάνω, η Τράπεζα διαθέτει και όλα τα προγράμματα κυμαινόμενου επιτοκίου, στην περίπτωση που ο δανειολήπτης επιθυμεί τη διακύμανση του επιτοκίου του με βάση τις συνθήκες της αγοράς ενώ μεταξύ άλλων προσφέρει για τα στεγαστικά δάνεια:

    * Προσωποποιημένη τιμολόγηση.

    * Άμεση εξειδικευμένη ενημέρωση σχετικά με τα στεγαστικά δανειακά προϊόντα είτε μέσω της νέας αποκλειστικής γραμμής εξυπηρέτησης (210 95 55 888), είτε μέσω του eurobank.gr.

    Η Τράπεζα δεσμεύεται ότι θα δίνεται η οικονομική προέγκριση δανείου εντός 3 εργάσιμων ημερών, από τη στιγμή που προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

    Στεγαστικά Δάνεια για τα νέα ζευγάρια

    Για τα νέα ζευγάρια (έως 40 ετών) η τράπεζα προσφέρει όλα τα παραπάνω προγράμματα για απόκτηση ακινήτου (αγορά/κατασκευή), με σημαντικά μειωμένη δόση για τους πρώτους 6 μήνες μέσω καταβολής μόνο τόκων.

    Δάνεια για επισκευή ακινήτων

    Τα παραπάνω προγράμματα ισχύουν και για δάνεια για επισκευή ακινήτου. Σημειώνεται ότι πέρα από τους ελκυστικούς όρους του δανείου, οι πελάτες δύνανται να επωφεληθούν από τη μείωση του φορολογητέου εισοδήματος τους κατά το 40% της δαπάνης επισκευής.

    Επιβράβευση των συνεπών Δανειοληπτών Στεγαστικών Δανείων

    Παράλληλα, με βασική πρόνοια την ενίσχυση της μακροχρόνιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους συνεπείς πελάτες της, ενεργοποιεί από την 1η Οκτωβρίου 2019 πρόγραμμα επιβράβευσης, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων είναι ενήμεροι, να επωφεληθούν από σειρά προνομίων, εκπτώσεων και διευκολύνσεων.

    «Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς μας να ενισχύουμε τη μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας που έχουν ήδη λάβει στεγαστικό δάνειο από την Eurobank και είναι ενήμεροι στην αποπληρωμή του, επιβραβεύουμε τη συνέπειά τους με ένα πακέτο προνομίων», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής.

    Ειδικότερα, μέσω του προγράμματος επιβράβευσης, οι ενήμεροι δανειολήπτες στεγαστικών δανείων θα μπορούν να επωφεληθούν:

    Λαμβάνοντας νέο στεγαστικό δάνειο με έκπτωση στο επιτόκιο κατά -0,50% (50 μονάδες βάσης) σε σχέση με την εκάστοτε ισχύουσα τιμολόγηση των στεγαστικών δανείων (με πρόγραμμα σταθερού ή κυμαινομένου επιτοκίου). Μάλιστα, η έκπτωση θα ισχύει όχι μόνο για τους ίδιους τους δανειολήπτες, αλλά και για τα παιδιά τους, ενώ θα δίνεται άμεση προτεραιότητα στην αξιολόγηση του αιτήματος.

    Παραλείποντας τη δόση Δεκεμβρίου του στεγαστικού τους δανείου εφόσον είναι ενήμεροι τους πρώτους 11 μήνες κάθε έτους μεταθέτοντας τη συγκεκριμένη πληρωμή στην εναπομένουσα διάρκεια του δανείου.

    * Λαμβάνοντας έκπτωση έως 50% στο επιτόκιο αγορών της πιστωτικής τους κάρτας Eurobank. Η έκπτωση ισχύει τόσο για υφιστάμενους, όσο και νέους κατόχους πιστωτικής κάρτας.

    Οι απόλυτα ενήμεροι πελάτες, θα έχουν κι ένα πρόσθετο δώρο: 4 αεροπορικά εισιτήρια (δηλαδή, 2 εισιτήρια μετ’ επιστροφής), για οποιονδήποτε προορισμό εσωτερικού από το δίκτυο της AEGEAN και της Olympic Air – ανά κύριο δανειζόμενο – στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της Τράπεζας με την AEGEAN μέσω του προγράμματος επιβράβευσης €πιστροφή.

    Δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιβράβευσης είναι ενήμεροι, συνεπείς, δανειολήπτες που έχουν στεγαστικό δάνειο για τουλάχιστον 5 έτη.



    ΣΧΟΛΙΑ