• Τράπεζες

    Αναστασία Σακελλαρίου (Ceo Praxia Bank): Αντίο Praxians

    • NewsRoom

    Αναστασία Σακελλαρίου. Επικεφαλής Praxia Bank


    Με μία λιτή ανακοίνωση γραμμένη μάλιστα στα Αγγλικά, σήμερα τα ξημερώματα η διευθύνουσα σύμβουλος της Praxia Bank , Αναστασία Σακελλαρίου αποχαιρέτησε τους εργαζόμενους της τράπεζες. Οι εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες ήταν ραγδαίες καθώς η προσπάθεια του μετόχου να πουλήσει την τράπεζα απεδείχθει άκαρπη. Ενδιαφέρθηκαν μόνο 2 εταιρίες  (VIVA και EMMA Capital) αλλά μόνο για την τραπεζική άδεια.

    Με χθεσινή ανακοίνωση της Διοίκησης, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι στις 18 Δεκεμβρίου θα απολυθούν όλοι σχεδόν, προκειμένου να μείνει ένας ελάχιστος αριθμός εργαζομένων περίπου 30 άτομα που θα διατηρήσει την τράπεζα σε λειτουργία μέχρι την οριστική της πώληση. Σε Δελτίο Τύπου αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Διοίκηση απαρίθμησε τα επιτεύγματα «της πρώτης ψηφιακής τράπεζας στην Ελλάδα».

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πάντως, θα δοθεί στους εργαζομένους αποζημίωση τουλάχιστον έξι μισθών, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες  το 1/3 του προσωπικού των 230 ατόμων βρίσκονται στην τράπεζα κάτω του ενός έτους και, βάσει της νομοθεσίας, δεν δικαιούνται αποζημίωση.
    Η επιστολή της Αναστασίας Σακελαρίου στο προσωπικό 

    Αγαπητοί «Praxians»,

    Με βαθιά και ειλικρινή θλίψη, σας γράφω σε αυτή τη στιγμή της μετάβασης για την τράπεζά μας.

    Ξεκινήσαμε το ταξίδι της Praxia με ελάχιστους από εσάς και σήμερα έχουμε ξεπεράσει τους 200 εργαζόμενους. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η διαδρομή ήταν γεμάτη προκλήσεις στις οποίες, όλοι μαζί ως ομάδα και ο καθένας χωριστά ανταπεξήλθατε με ενθουσιασμό, επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα.

    Δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω πόσο συντονισμένες ήταν οι προσπάθειες καταβάλατε για να δημιουργήσουμε την πρώτη αμιγώς ψηφιακή τράπεζα στη χώρα. Είμαι περήφανη που συνεργάστηκα μαζί σας και ηγήθηκα των ομαδικών μας προσπαθειών -ευχαριστώ καθέναν σας χωριστά.

    Δυστυχώς, παράγοντες που υπερβαίνουν τον έλεγχό μας καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση των εργασιών μας. Όπως γνωρίζετε, ο μέτοχός μας ξεκίνησε πρόσφατα διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού μεριδίου της Praxia Bank, με σύμβουλο τη UBS. Το AMC βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης των επιλογών που έχει στη διάθεσή του, με σεβασμό στη μελλοντική ιδιοκτησιακή δομή της τράπεζας και φαίνεται αναπόφευκτη η συρρίκνωση των εργασιών της Praxia Bank. Από τις 19 Δεκεμβρίου, το λειτουργικό μοντέλο της Praxia Bank θα στηρίζεται σε μια πολύ πιο λιτή δομή.

    Προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχουμε καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες για να πετύχουμε τη βέλτιστη δυνατή συμφωνία με τον μέτοχό μας, ώστε η μετάβαση να πραγματοποιηθεί με τους πλέον ευνοϊκούς όρους για όλο το προσωπικό. Οι επιμέρους όροι του τερματισμού των συμβάσεών σας με την Praxia Bank από τις 18 Δεκεμβρίου αναφέρονται σε προηγούμενη ανακοίνωση που εστάλη σήμερα.

    Σας ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά για την υποστήριξη και την αφοσίωσή σας στη δημιουργία της Praxia Bank και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο στις επόμενες προσπάθειές σας. Είμαι στη διάθεσή σας εάν μπορώ να προσφέρω οποιαδήποτε βοήθεια στον σχεδιασμό των επόμενων επαγγελματικών σας βημάτων. Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια να σας στηρίξω όπου μπορώ.

    Με εκτίμηση,
    Αναστασία.



    ΣΧΟΛΙΑ