• Τράπεζες

    Alpha Bank: Τα επενδυτικά σχήματα που υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για το project Skyline

    Ο CEO της Alpha Bank,Βασίλης Ψάλτης

    Ο CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης


    Ακίνητα φιλέτα, η αξιοποίηση των οποίων μπορεί να αλλάξει την εικόνα του κέντρου της Αθήνας, περιλαμβάνει το project Skyline που έχει βγάλει προς πώληση η Alpha Bank, η οποία δέχθηκε χθες τρεις + μία δεσμευτικές προσφορές από μεγάλα επενδυτικά σχήματα που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά.

    Ανάμεσα στα ακίνητα περιλαμβάνεται και το εμβληματικό κτίριο της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, στην οδό Αιόλου 72, για το οποίο υπάρχουν από το παρελθόν σχέδια για την μετατροπή του σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.

    Το συγκεκριμένο κτίριο αξίας 44,7 εκατ. ευρώ περιλαμβάνεται στην κατηγορία των prime assets και υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η Alpha Bank δέχθηκε δεσμευτικές προσφορές από μεγάλους παίκτες που δραστηριοποιούνται στην αγορά real estate, τις κοινοπραξίες Invel-Prodea, Dimand-HIG και Brook Lane –Bain, ενώ προσφορά κατέθεσε σύμφωνα με πηγές της αγοράς και η Davidson Kempner.

    Όπως είναι γνωστό το χαρτοφυλάκιο Skyline περιλαμβάνει συνολικά 573 ακίνητα, η συνολική αξία τους αποτιμάται στα 535 εκατ ευρώ. Να σημειωθεί ότι η διασπορά των ακινήτων σε Αττική –όπου βρίσκεται το 60% των κτιρίων που πωλούνται-, σε Θεσσαλονίκη (το 11% των ακινήτων) και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

    Πιο συγκεκριμένα το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει: περίπου 50 ακίνητα υψηλής προβολής, που εντάσσονται στην κατηγορία prime assets, με την αξία τους να διαμορφώνεται στα 280 εκατ. ευρώ, άλλα 320 ακίνητα θεωρούνται υψηλής εμπορικής αξίας (έχουν εκτιμηθεί περίπου στα 180 εκατ ευρώ), τα οποία όμως χρήζουν ανακαίνισης και περαιτέρω αναβάθμισης, καθώς και 205 κατοικίες –διαμερίσματα αξίας 75 εκατ ευρώ.

    Πιο συγκεκριμένα το 45% των ακινήτων του χαρτοφυλακίου είναι γραφεία, το 30% είναι εμπορικά καταστήματα, το 15% κατοικίες, το 8% βιομηχανικοί χώροι και logistics και το 2% ξενοδοχεία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το εμβληματικό κτίριο της πρώην Εμπορικής, στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται διαμέρισμα στην Ηρώδου Αττικού, γραφείο στη Φιλελλήνων, καταστήματα στην Κηφισιά, εμπορικός χώρο στην Λεωφόρο Συγγρού κλπ

    Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα έχει ανακοινώσει πως η συναλλαγή Skyline προβλέπει τη μετατροπή της Alpha Αστικά Ακίνητα (ΑΑΑ) σε επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων, με σκοπό την προσέλκυση στρατηγικού εταίρου (joint venture partner) για την αξιοποίηση επενδύσεων στην ελληνική αγορά ακινήτων.

    Διαβάστε επίσης:

    Άνοιξε την πόρτα για το σπίτι που εσύ θέλεις! Με το Στεγαστικό Δάνειο Attica My Home

    Τράπεζες: Έρχεται έκρηξη πλειστηριασμών το πρώτο δίμηνο του καλοκαιριού



    ΣΧΟΛΙΑ