• Τράπεζες

    Alpha Bank: Σε Παρίσι και Λονδίνο ο Βασίλης Ψάλτης εν όψει της έκδοσης του ομολόγου Tier II

    • Έφη Καραγεώργου
    Ψάλτης Alpha Bank

    Βασίλης Ψάλτης. Διευθὐνων Σύμβουλος Alpha Bank


    Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση του ομολόγου Tier II από την Alpha Bank.

    Σήμερα, Τρίτη, ο CEO κ. Βασίλης Ψάλτης και η ομάδα του βρίσκονται στο Παρίσι και αύριο θα μεταβούν στο Λονδίνο για συναντήσεις με διεθνείς επενδυτές.

    Και την Πέμπτη θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών.

    Στόχος είναι η άντληση 500 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι η τιμολόγηση του ομολόγου θα είναι καλύτερη σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις των ελληνικών τραπεζών.

    Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι Citi, Goldman Sachs International, HSBC, J.P. Morgan και NatWest.

    Να σημειωθεί ότι τα μηνύματα από την επενδυτική κοινότητα είναι ιδιαίτερα θετικά για την κάλυψη της έκδοσης, αλλά και την τιμολόγηση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, το επιτόκιο μπορεί να κινηθεί στην περιοχή του 4% με 5% (επίπεδο πολύ χαμηλότερο από το 8,25% και το 9,75% που είχαν πετύχει η Εθνική και η Πειραιώς το καλοκαίρι του 2019).

    Το ομόλογο θα είναι τύπου 10NC5, δηλαδή δεκαετές με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν από την πάροδο της πρώτης πενταετίας. Και αναμένεται να βαθμολογηθεί με Caa2 και CCC από τη Moody’s και την S&P αντίστοιχα.

    Όπως σημειώνουν πηγές της Alpha Bank, στόχος της διοίκησης είναι να αξιοποιήσει τόσο το θετικό momentum που δημιουργήθηκε μετά την άκρως επιτυχημένη έκδοση 15ετούς ομολόγου από το Ελληνικό ∆ημόσιο και τις βελτιωμένες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, όσο και τη δυναμική που δημιούργησε το σχέδιο μείωσης των κόκκινων δανείων (Project Galaxy) και το επιχειρησιακό πλάνο της Τράπεζας για την περίοδο 2020 – 2022.



    ΣΧΟΛΙΑ