• Τράπεζες

    Εθνική Τράπεζα: Παραιτήθηκε η Φωτεινή Ιωάννου

    • NewsRoom
    η Φωτεινή  Ιωάννου, Γενική Διευθύντρια Διαχείρισης Απαιτήσεων Εταιρικής και Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας

    H Φωτεινή  Ιωάννου, Γενική Διευθύντρια Διαχείρισης Απαιτήσεων Εταιρικής και Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας


    Παραιτήθηκε πριν από λίγο η Φωτεινή Ιωάννου, Γενική Διευθύντρια Διαχείρισης Απαιτήσεων & Specialized Asset Solutions της Εθνικής Τράπεζας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες,  η κ. Ιωάννου θα συνεχίσει την καριέρα της εκτός τραπεζικού χώρου.

    Η κα Ιωάννου είχε μιλήσει πριν από λίγες ώρες στο Οικονομικό Φορουμ των Δελφών και είχε αναφερθεί στον σημαντικότερο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι τράπεζες στη δευτερογενή αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων, που σύμφωνα με την οποία ήταν η διαμόρφωση του πλαισίου που θα παρέχει στους οφειλέτες, που είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν, τη δυνατότητα μίας δεύτερης ευκαιρίας.

    Η κ. Ιωάννου ανέφερε πως εάν οι servicers πρόκειται να προσφέρουν αναδιαρθρώσεις σε ιδιοκτήτες κατοικιών με λογικούς δείκτες δανείου προς αξία (LTV) και διάρκεια 15-20 έτη, οι φυσικοί ιδιοκτήτες αυτών των δανείων είναι οι τράπεζες και όχι τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια που επένδυσαν στις τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων εξαρχής.

    Η Φωτεινή Ιωάννου ήταν Γενική Διευθύντρια Διαχείρισης Απαιτήσεων Εταιρικής και Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας από τον Μάϊο του 2019. Είχε εργασθεί σε σειρά θέσεων του Ομίλου κυρίως στους τομείς Στρατηγικής & Εταιρικής Τραπεζικής από το 2006- 2017.Είναι πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης μη Εξυπηρετούμενων Δανείων της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

    Πριν την επανένταξη της στο δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας ,διετέλεσε Γενική Διευθύντρια Corporate & Investment Banking ,μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας Πειραιώς, Πρόεδρος ΔΣ της Πειραιώς Factoring & Αντιπρόεδρος της Πειραιώς Leasing.

    Είναι απόφοιτος του University of Cambridge στα Οικονομικά και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του University of Warwick. Η Φωτεινή Ιωάννου κατέχει επίσης τον τίτλο του Ορκωτού Λογιστή και είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants of England and Wales.

    Διαβάστε επίσης

    Φωτεινή Ιωάννου (ΕΤΕ): Οι τράπεζες πιο κατάλληλες να επανεντάξουν δάνεια που αναδιαρθρώνονται από τους servicers



    ΣΧΟΛΙΑ