• Top Stories

    Βρετανός υπ. Άμυνας VS Ρωσίας: «Να φύγετε και να κλείσετε το στόμα σας»

    Βρετανός υπ. Άμυνας, Γκάβιν Γουίλιαμσον


    Συνεχίζεται η ένταση στις σχέσεις Βρετανίας – Ρωσίας, η οποία έχει επεκταθεί και σε άλλες χώρες του κόσμου, με τις ΗΠΑ να παίρνουν το μέρος της πρώτης. Στην τελευταία πράξη του δράματος, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Γκάβιν Γουίλιαμσον προχώρησε ένα βήμα παραπέρα με νέα του δήλωση. Ο Βρετανός υπουργός καταδίκασε την αντίδραση της Ρωσίας μετά την απέλαση των 23 Ρώσων, φερόμενων ως κατασκόπων, από τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, λέγοντας τους «να φύγουν και να κλείσουν το στόμα τους (shut up)».

    Μετά από ομιλία του σε think-tank στην πόλη του Μπρίστολ την Πέμπτη το πρωί, ο κ. Γουίλιαμσον είπε ότι η επίθεση με νευροπαραλυτική ουσία στον πρώην Ρώσο κατάσκοπο Σεργκέι Σκρίπαλ και την κόρη του Γιούλια ήταν «αισχρή» και «φρικτή».

    Σύμφωνα με τους Financial Times, ερωτηθείς για την αντίδραση της Ρωσίας, την οποία οι Βρετανοί αξιωματούχοι καταδίκασαν για τον σαρκαστικό της τόνο, ο κ. Γουίλιαμσον είπε: «Ειλικρινά η Ρωσία πρέπει να φύγει και να κλείσει το στόμα της. Αν αντιδράσουν, στις δράσεις που πήραμε, θα το σκεφτούμε προσεκτικά».

    Για τις σχέσεις Ρωσίας – Ηνωμένου Βασιλείου πρόσθεσε: «Ας το πάρουμε απόφαση, οι σχέσεις δεν είναι καλές, είναι; Η Ρωσία έχει κάνει μία σκόπιμη πολιτική δράση επίθεσης στη Βρετανία. Συχνά περιγράφεται ως ψυχρός πόλεμος. Αλλά νιώθει κανείς, εξαιρετικά ψυχρά σήμερα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα πίεση για τους «8» Τούρκους στρατιωτικούς-Η Άγκυρα δημοσιεύει βίντεο από το βράδυ του πραξικοπήματος (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: Προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τεταμένες οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ: Αναβάλλεται η επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Ουάσινγκτον



    ΣΧΟΛΙΑ