• Top Stories

    Βρετανία: Συμφωνία με την Moderna για την προμήθεια 5 εκατ. δόσεων του εμβολίου

    • NewsRoom


    Σε συμφωνία με την Moderna για την προμήθεια 5 εκατ. δόσεων του εμβολίου της κατά της Covid-19 προχώρησε η Βρετανία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Μάτ Χάνκοκ.

    Ο Βρετανός υπουργός Υγείας, οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Moderna αναμένεται να φτάσουν στη χώρα την άνοιξη του 2021.«Σήμερα έχουμε συνάψαμε μια αρχική συμφωνία για 5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna», δήλωσε ο Χάνκοκ σε συνέντευξη Τύπου.

    Σημειώνεται ότι η Βρετανία έχει ήδη εξασφαλίσει συνολικά 350 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από έξι διαφορετικούς προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Pfizer Inc., της οποίας το εμβόλιο αποδείχθηκε περισσότερο από 90% αποτελεσματικό, και 100 εκατ. δόσεων του υποψήφιου εμβολίου που αναπτύσσουν από κοινού η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, για το οποίο τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης τελικής φάσης αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες.

    Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε δώσει προτεραιότητα σε συμφωνίες με προμηθευτές εμβολίων που θα μπορούσαν να προμηθεύσουν εγκαίρως τη Βρετανία και που έχουν αναπτύξει προηγμένες αλυσίδες εφοδιασμού.

    Ερωτηθείς για το εάν λυπάται που δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει περισσότερες δόσεις του εμβολίου της Moderna, ο Χάνκοκ δήλωσε ότι η Βρετανία αναμένει ότι θα προμηθευτεί άλλα εμβόλια νωρίτερα.

    «Το εμβόλιο της Moderna δεν θα κυκλοφορήσει έως την άνοιξη», δήλωσε ο Χάνκοκ, προσθέτοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε αυτά τα πρώτα εμβόλια που θα είναι διαθέσιμα νωρίς και έχουμε ήδη προχωρήσει σε παραγγελίες».

    Η Βρετανία αναμένει ότι θα παραλάβει το εμβόλιο της Pfizer προτού γίνει διαθέσιμο το εμβόλιο της Moderna, όπως και το υποψήφιο εμβόλιο της AstraZeneca εάν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

    Διαβάστε ακόμα:

    Moderna vs. Pfizer: Πού μοιάζουν, πού διαφέρουν τα δύο εμβόλια κατά της Covid-19

    Νέες ελπίδες: Στο 94,5% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Moderna για τον κορονοϊό

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ