• Κοινωνία

    Βόρεια Εύβοια: Μεγάλες καταστροφές μετά τις πλημμύρες – Επί τόπου ο Χρ.Τριαντόπουλος

    • NewsRoom
    Μαίνεται η κακοκαιρία «Αθηνά»: Ποιες περιοχές θα πλήξει σήμερα - Σε επιφυλακή οι Αρχές

    Εικόνα από την Εύβοια


    Οι φόβοι για την Βόρεια  Εύβοια επιβεβαιώθηκαν.

    Αντιμέτωποι με πλημμύρες, αποτέλεσμα της έντονης βροχόπτωσης χθες βράδυ αλλά και συνέπεια της καταστροφικής πυρκαγιάς του καλοκαιριού, βρέθηκαν οι κάτοικοι χωριών στην Βόρειο Εύβοια σήμερα τα ξημερώματα.

    Οι έντονες βροχοπτώσεις στις περιοχές της Αγίας Άννας, του Αχλαδιού και της Κοτσικιάς, όπως και σε άλλα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, άφησαν πίσω τους σημαντικές καταστροφές καθώς χείμαρροι πλημμύρισαν, έγιναν μεγάλες ζημιές στο παραλιακό μέτωπο ενώ οι δρόμοι ήταν αδιάβατοι με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

    Δραματική εικόνα

    Η εικόνα με το πρώτο φως της ημέρας ήταν δραματική. Εκατοντάδες σπίτια είχαν πλημμυρίσει και μάλιστα μεταφέρθηκαν και ενισχύσεις της πυροσβεστικής στην περιοχή από την Στερεά Ελλάδα για να βοηθήσουν στην άντληση των υδάτων.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι το παραλιακό μέτωπο στην Αχλαδιά έχει πάθει τεράστια καταστροφή όπως επίσης και στην Αγία Άννα ενώ οι κάτοικοι της Κοτσικιάς είδαν τον εξοπλισμό των καταστημάτων και των σπιτιών τους να βρίσκονται στην παραλία.

    Πλημμυρισμένα σπίτια

    «Πλημμύρισαν τα πάντα. Στο Αχλάδι, την Κοτσικιά, το Ψαροπούλι και την Αγία Άννα είναι πολλά τα πλημμυρισμένα σπίτια» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης και συμπληρώνει πως «στους δρόμους στο επαρχιακό δίκτυο, από Ελληνικά προς Αγία Άννα, υπάρχει κίνδυνος από πλημμυρισμένα ρέματα και έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Οι δυο δήμοι έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή και ξεκινάμε σε πρώτη φάση τον καθαρισμό στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο».

    «Κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχαμε πολύ έντονη βροχόπτωση, που έφερε σε ορισμένα μέρη πολύ σοβαρά προβλήματα» σημειώνει ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός και συμπληρώνει «οι ζημιές σε υποδομές είναι μεγάλες. Πλημμυρισμένα σπίτια, υπόγεια. Αδιάβατοι δρόμοι ενώ πλατείες και παιδικές χαρές πλημμύρησαν».

    Δήμαρχος Μαντουδίου: «Δεν έχουν ξαναδεί τα μάτια τέτοια κατάσταση»

    «Δραματική» χαρακτηρίζει την κατάσταση και ο δήμαρχος Μαντουδίου -Λίμνης – Αγ. Άννας, Γ. Τσαπουρνιώτης που όπως σημειώνει «όλη η περιοχή έγινε ένα ποτάμι. Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, έχουν προβλήματα. Με μηχανήματα έργου βγάζουμε τον κόσμο από τα σπίτια τους. Η πυροσβεστική όλη τη νύχτα προσπαθεί να μην έχουμε θύματα, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Δεν την έχουν ξαναδεί τα μάτια μου τέτοια κατάσταση» επισήμανε.

    Επί τόπου ο Τριαντόπουλος

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, μεταβαίνει στις περιοχές της Β. Εύβοιας που επλήγησαν από την ισχυρή βροχόπτωση.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γεωργιάδης για βόρεια Εύβοια: Κανείς δεν θα μείνει μόνος του

    Βόρεια Εύβοια: Δέσμη 12 μέτρων για την στήριξη των επιχειρήσεων

     



    ΣΧΟΛΙΑ