• Top Stories

    Βάζουν στο στόχαστρο τον Ρουβίκωνα με το σχέδιο «Αλ Καπόνε»

    • NewsRoom


    Στο στόχαστρο των ελληνικών διωκτικών αρχών φαίνεται πως έχει μπει ο Ρουβίκωνας. Το σχέδιο, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην αναρχική ομάδα, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και θυμίζει το σχέδιο σύλληψης του μαφιόζου Αλ Καπόνε, ο οποίος αν και διέπραξε δεκάδες φόνους, στο τέλος συνελήφθη για φοροδιαφυγή.

    Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής, το σχέδιο των αρχών, ένα υπόμνημα 80 σελίδων, εξετάζεται ήδη από ανώτερα στελέχη της ΕΛΑΣ και προβλέπει τον ενδελεχή έλεγχο των “μαύρων” ταμείων της αναρχικής συλλογικότητας.

    Στο επίκεντρό του, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, τίθενται οι έρανοι και οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Ρουβίκωνας για την οικονομική του ενίσχυση, δίχως τα χρήματα αυτά να υπόκεινται σε φορολογικό έλεγχο. Επίσης, ο Ρουβίκωνας χρησιμοποιεί τον κατειλημμένο χώρο «Βοξ» στα Εξάρχεια, τον οποίο επισκέπτονται δεκάδες άτομα. Οι υπεύθυνοι του χώρου σερβίρουν ποτά στους επισκέπτες χωρίς να εκδίδουν αποδείξεις, ενώ οι εργαζόμενοι δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

    Για τη διενέργεια αυτών των ελέγχων, προβλέπεται να συνεργαστούν η Οικονομική Αστυνομία, το ΣΔΟΕ και η Αρχή για το “Ξέπλυμα”, πέραν της Κρατικής Ασφάλειας, που θα αναλάβουν να βεβαιώσουν στα μέλη της αναρχικής ομάδας φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έφοδος του Ρουβίκωνα σε ομιλία της Αχτσιόγλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες δηλώσεις Παπακώστα: «Kάποιοι αρνούνται να διαβούν τον Ρουβίκωνα και να συμπεριφερθούν υπεύθυνα»



    ΣΧΟΛΙΑ