• Κοινωνία

    Τραγωδία στα Τέμπη: Τι είπε ο σταθμάρχης στη μαραθώνια απολογία του για τη μοιραία νύχτα που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους

    Τραγωδία στα Τέμπη

    Τραγωδία στα Τέμπη


    Προφυλακιστέος, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκε μετά την μαραθώνια απολογία του εχθές ο σταθμάρχης Λάρισας, για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη

    Ο 59χρονος δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα και σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων της ανακρίτριας και του εισαγγελέα.

    «Ήταν κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών, δυστυχώς τώρα αρχίζουν όλα», τόνισε ο δικηγόρος του σταθμάρχη Στέφανος Παντζαρτζίδης προσθέτοντας πως «ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα, τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι».

    Τόνισε επίσης ότι ο σταθμάρχης δεν «έπινε» και δεν «γλένταγε» τη στιγμή της σύγκρουσης όπως έχει αναφερθεί από άλλους δικηγόρους.

    Διέψευσε τα όσα έχουν ακουστεί ότι εγκατέλειψε το πόστο του, επισημαίνοντας ότι «βρισκόταν συνεχώς στο πόστο του και για ένα σατανικό χρονικό διάστημα περίπου 20 λεπτών, ήταν επιφορτσιμένος με την σιδηροδρομική ασφάλεια όλης της Κεντρικής Ελλάδας».

    Σχετικά με το αν τοποθετήθηκε στη θέση του σταθμάρχη με πολιτικό μέσο, απάντησε πως μέσα από τη διαδικασία της κινητικότητας «πήρε τη θέση» και πως δεν υπήρχε λόγος να βάλει πολιτικό μέσο καθώς ήταν ο μόνος που έκανε αίτηση για τη συγκεκριμένη θέση.

    Ερωτηθείς για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πελάτης του, ανέφερε ότι είναι τραγική.

    Στην απολογία του σταθμάρχη το παρών έδωσε και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, κ. Απόστολος Τζαμαλής.

    Νέα στοιχεία προστίθενται καθημερινά και η διαδικασία θα συνεχιστεί, ενώ αναμένεται να κληθούν και άλλοι ώστε να συνδράμουν στην υπόθεση, η οποία θα τραβήξει πολύ.

    Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο σταθμάρχης

    Ο σταθμάρχης αντιμετωπίζει τη βαριά κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που διώκεται ως κακούργημα και επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη έως ισόβια.

    Αντιμετωπίζει παράλληλα κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, τόσες, όσοι οι άνθρωποι που χάθηκαν, καθώς και κατηγορίες για σωματικές βλάβες, όσοι θα είναι τελικά οι τραυματίες που ανασύρθηκαν ζωντανοί.

    Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι

    Σύμφωνα με το Star, το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος, ένας συνάδελφος του σταθμάρχη που τον βρήκε να επικοινωνεί με την Πυροσβεστική, τον ρώτησε τι συνέβη.

    Ο σταθμάρχης αρχικά απάντησε πως «υπάρχει σύγκρουση, μου λένε για μία σύγκρουση». Ο συνάδελφος τον ρώτησε «τι έκανες;» και ο σταθμάρχης φέρεται να απάντησε: «μάλλον έχει πέσει νταλίκα πάνω στο τρένο».

    «Πως είναι δυνατόν να έπεσε νταλίκα από την Εθνική πάνω στο τρένο;», φέρεται να του απάντησε ο συνάδελφος του σταθμάρχη. Εκείνη τη στιγμή ο σταθμάρχης ήταν «χαμένος» και δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι συνέβη.

    Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης είχε μεταφερθεί νωρίς εχθές το πρωί στο δικαστικό μέγαρο υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Η απολογία του διεκόπη προσωρινά και συνεχίστηκε από τις 2 μετά το μεσημέρι έως περίπου τις 21.30 το βράδυ, όταν και ολοκληρώθηκε.

    Η Πυροσβεστική έχει σχεδόν ολοκληρώσει το μακάβριο και δύσκολο έργο της στον τόπο του δυστυχήματος, καθώς έχουν απομακρυνθεί τα βαγόνια, τα συντρίμμια και τα ευρήματα. Τις επόμενες ώρες, μόλις ανακοινωθεί η λήξη των ερευνών, αναμένεται να ολοκληρωθεί ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν βιολογικό υλικό στο έδαφος.

    Διαβάστε επίσης

    Τραγωδία στα Τέμπη: Επιταχύνει τις διαδικασίες η Κυβέρνηση, επίθεση προαναγγέλλει η αντιπολίτευση



    ΣΧΟΛΙΑ