• Κοινωνία

    Τραγωδία στα Τέμπη με 36 νεκρούς και 85 τραυματίες – LIVE όλες οι εξελίξεις

    • NewsRoom


    Στους 36 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τη σιδηροδρομική τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη από τη μετωπική σύγκρουση τρένων. Επιπλέον 85 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Οκτώ άτομα νοσηλεύονται στη ΜΕΘ (2 στο Νοσοκομείο Λάρισας).

    Η επιβατική αμαξοστοιχία Inter City, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε στην περιοχή «Ευαγγελισμός» λίγο μετά τις 11 το βράδυ, έπειτα από μετωπική σύγκρουση που είχε με εμπορική αμαξοστοιχία η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα.

    Τα δύο τρένα βρίσκονταν, υπό άγνωστες συνθήκες, στην ίδια γραμμή, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για λάθος που έγινε στη διαχείριση της ροής στον κόμβο της Λάρισας.

    Ο σταθμάρχης της βάρδιας στον σταθμό της Λάρισας καθώς και εκπρόσωπος της Hellenic Train μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Λάρισας και εξετάζονται. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος φέρεται να έγινε σταθμάρχης πριν από έναν μήνα.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της  Hellenic Τrain,  τη στιγμή της σύγκρουσης επέβαιναν στην αμαξοστοιχία 350 επιβάτες. Το τρένο έφυγε από την Αθήνα με περίπου 430.

    Δείτε live εικόνα από την ΕΡΤ:

    Ακολουθεί η ανακοίνωση της Hellenic Train:

    «H Hellenic Train εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το τραγικό δυστύχημα που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη στο ύψος του Ευαγγελισμού.

    Το προσωπικό της Hellenic Train, που εργάζεται από την πρώτη στιγμή επί τόπου σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, προσφέρει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων, των τραυματιών και όλων των επιβατών.

    Η Hellenic Train θέτει στη διάθεση των νοσοκομείων, στα οποία έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες του ατυχήματος, την τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί από τους εργαζόμενους της εταιρείας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.

    Η εταιρεία, με αίσθημα ευθύνης, ενημερώνει ότι πρωταρχικό και αποκλειστικό της μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η φροντίδα και η απρόσκοπτη ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης».

    Διαβάστε επίσης:

    Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Η ανακοίνωση της Hellenic Train



    ΣΧΟΛΙΑ