• Top Stories

    Τουμπανιασμένα πτώματα και ακαθαρσίες στα νερά του Rio- “Κολυμπάτε με το στόμα κλειστό” λένε οι γιατροί στους αθλητές (+pics)

    • NewsRoom


    Πτώματα, ανθρώπινα περιττώματα και μολυσμένα νερά είναι το βραζιλιάνικο cocktail με το οποίο καλωσορίζει το Rio τους αθλητές των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων που ξεκινούν σε λίγες ημέρες. Οι φρικιαστικές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν σοκάρει την κοινή γνώμη, ενώ ακόμα πιο σοκαριστική είναι η προειδοποίηση των γιατρών στους κολυμβητές των αγώνων, να μην κάνουν το μοιραίο λάθος να κολυμπήσουν με το στόμα τους ανοιχτό στα μολυσμένα, από τα πτώματα, νερά του Rio.

    rio

    rio

    Μάλιστα, οι ειδικοί προειδοποιούν τους κολυμβητές, τους αθλητές ιστιοπλοΐας ακόμη και τους windsurfers, οι οποίοι θα αγωνιστούν στην ακτή της Guanabara να αποφύγουν να ανοίξουν το στόμα τους, καθώς υπάρχει τεράστιος κίνδυνος μόλυνσης μετά το ανθρώπινο πτώμα που βρέθηκε μολύνοντας τα νερά της.

    Από την άλλη, οι ειδικούς έκαναν λόγο για υπεράνθρωπες προσπάθειες απομάκρυνσης των ανθρώπινων σωρών από την Guanabara, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

    Η Marina da Glória βρίσκεται στην ακτή Guanabara και είναι το κεντρικό σημείο όλων των θαλάσσιων γεγονότων της διοργάνωσης. Ένας γιατρός μάλιστα, μιλώντας για τους κολυμβητές είπε:  “θα κολυμπούν κυριολεκτικά σε ανθρώπινα περιττώματα”.

    rio

    rio

    Οι εικόνες είναι πραγματικά αποκρουστικές, ειδικότερα για μια χώρα που τις επόμενες ημέρες πρόκειται να την επισκεφτούν εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο, για να απολαύσει την μαγεία του θεσμού των Ολυμπιακών αγώνων.

    rio

    rio

    rio

    rio

    Μια λήψη της Guanabara Bay από τουριστική φωτογραφία, που τώρα πλέον μοιάζει εγκλωβισμένη πίσω από τα χιλιάδες σκουπίδια που την περιστοιχίζουν.

    rio

    rio

    Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ένας ανθρώπινος σωρός να επιπλέει μέσα στο νερό.

    rio

    rio

    Όλα αυτά μάλιστα, λίγες μέρες μετά τα παράπονα πολλών Ολυμπιακών ομάδων για τις άθλιες εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό χωριό.

    rio

    rio

    rio
    Οι αθλητές της Αυστραλιανής ομάδας ιστιοπλοΐας , Mat Belcher (στα αριστερά) και Will Ryan (στα δεξιά), στην προσπάθεια τους να διώξουν τα σκουπίδια από τα νερά του Ρίο.

    Την ίδια στιγμή οι διάσημοι αθλητές ιστιοπλοΐας Belcher και Ryan εκφράζουν τις ανησυχίες τους για επανεμφάνιση του άσχημου φαινομένου, που έλαβε χώρο κατά την διάρκεια αγώνα 2014 ξανά στο Ρίο, όταν αναγκάστηκαν να απομακρύνουν σακούλες σκουπιδιών από τα νερά. Κάτι το οποίο όπως εξηγεί ο Belcher ελπίζει να μην ξανασυμβεί. “Κάτι τέτοιο ελπίζω να μην συμβεί στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες” δηλώνει έντρομος.

    rio

     

     

    Δείτε ακόμη: 

     

    http://www.mononews.gr/giati-i-athlites-arnounte-na-mpoun-sta-domatia-tous-11-imeres-prin-tin-enarxi-ton-olimpiakon-agonon/63696

     



    ΣΧΟΛΙΑ