• Business Of Fashion

    Το Zara τζάκετ της Μελάνια Τραμπ που άναψε φωτιές

    Μελάνια


    Στο επίκεντρο μιας ενδυματολογικής αντιπαράθεσης που αφορά συγκεκριμένα την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ και ένα ρούχο που βρισκόταν στα ράφια τελευταία φορά πριν από δύο χρόνια έχουν βρεθεί τα Zara.

    Συγκεκριμένα, η Μελάνια Τραμπ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της σε ένα κέντρο κράτησης μεταναστών στο Texas, επέλεξε να φορέσει ένα λαδί τζάκετ με τη φράση «Στα αλήθεια δεν με νοιάζει, εσένα;» τυπωμένη στο πίσω μέρος.

    Αποτέλεσμα εικόνας για melania zara coat

    Αν και τα καταστήματα της Zara είναι πανταχού παρόντα, η μητρική Inditex κατά κανόνα προσπαθεί να μένε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η εταιρία απέχει από τη διαφήμιση, εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις, όπως η Youtube καμπάνια για το brand Massimo Dutti της εταιρίας.

    Αποτέλεσμα εικόνας για melania zara coat

    Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Zara γίνονται αιτία αντιπαράθεσης για κάποιο σχέδιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση μιας τζιν φούστας με το print του Pepe the Frog, ένα σύμβολο που υιοθετείται από αντισημιτικά γκρουπ. Στην περίπτωση της Μελάνια, όμως, δεν ήταν τόσο το ρούχο, αλλά η αντίθεση που δημιουργούσε η συγκεκριμένη φράση που είχε τυπωμένη πάνω του με την κατάσταση των μεταναστών. Ο σύζυγός της, Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε πως η επιλογή της «Πρώτης Κυρίας» ήταν ένα μήνυμα προς τη βιομηχανία των fake news, καθώς, όπως έγραψε στο Twitter, «η Μελάνια έχει μάθει πόσο ανέντιμοι είναι και πραγματικά δεν νοιάζεται πλέον!», ενώ η εκπρόσωπος της Μελάνια δήλωσε πως «Δεν υπάρχει κανένα κρυφό μήνυμα».

    «Η Μελάνια Τραμπ έχει απήχηση σε ένα ευρύ κοινό και κάτι τέτοιο καθιστά δύσκολο τον έλεγχο της κατάστασης από την Inditex», σχολίασε ο Jaime Castello, καθηγητής μάρκετινγκ στην ισπανική σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων ESADE. «Η Inditex είναι πολύ προσεκτική με το ποιους σχετίζεται. Αυτή τη στιγμή, η ασφαλέστερη επιλογή θα ήταν να αφήσουν το θέμα να ξεθυμάνει», συμπλήρωσε.



    ΣΧΟΛΙΑ