• Κοινωνία

    Το σκίτσο που έγινε viral: Tο κλάμα του Κουασιμόδου αγκαλιά με την Παναγία των Παρισίων

    • NewsRoom


    Ένα συγκινητικό σκίτσο που δείχνει τον Κουασιμόδο να κρατάει στην αγκαλιά του την αγαπημένη του Παναγία των Παρισίων έχει γίνει τις τελευταίες ώρες viral στα social media.

    Άντεξε πολέμους, εισβολές και επαναστάσεις και όμως σήμερα ο πιο διάσημος καθεδρικός ναός της Γαλλίας, η Παναγία των Παρισίων, κινδυνεύει να καταστραφεί ολοσχερώς από την τρομακτική φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στη γαλλική πρωτεύουσα.

    Ο ναός βρισκόταν εν μέσω ανακαίνισης, με σκαλωσιές σε τμήματά του, κι ορισμένα από τα περίφημα μπρούτζινα γλυπτά του είχαν αφαιρεθεί την περασμένη εβδομάδα για συντήρηση.

    Η Παναγία των Παρισίων, που άρχισε να οικοδομείται το 1163 και ολοκληρώθηκε περίπου έναν αιώνα αργότερα, θεωρείται υπόδειγμα της γαλλικής γοτθικής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής.

    Η οροφή του ναού, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καταστράφηκε, ήταν μια από τις παλαιότερες τέτοιες κατασκευές στο Παρίσι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοκαρισμένος ο πλανήτης από την τρομακτική καταστροφή στην Παναγιά των Παρισίων (εικόνες & video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναγία των Παρισίων: Συγκλονίζουν οι εικόνες καταστροφής από τη «Notre Dame» όλης της Ευρώπης (εικόνες και video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παναγία των Παρισίων: Η στιγμή της κατάρρευσης του βέλους του κωδωνοστασίου (video)



    ΣΧΟΛΙΑ