• Top Stories

    Το παραδέχτηκε η υπουργός Πολιτισμού: Κακώς δεν εξαιρέθηκαν τα μνημεία από το Υπερταμείο!

    • NewsRoom
    Μυρσίνη Ζορμπά

    Μυρσίνη Ζορμπά


    Κακώς δεν υπήρξε πρόβλεψη να εξαιρεθούν τα μνημεία από το Υπερταμείο, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, ωστόσο, την ίδια ώρα, χαρακτήρισε τις αντιδράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων «φασαρία για το τίποτα».

    Μιλώντας στο Θέμα 104,6, η υπουργός πολιτισμού υποστήριξε ότι η παραχώρηση γίνεται με βάση το νόμο του 2016 που έδινε στο Υπερταμείο το σύνολο των ακινήτων του Δημοσίου με εξαίρεση των κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων, των περιοχών Ramsar κ.ά. Συμπλήρωσε, δε, ότι δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει τη νομική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών.

    «Υποθέτω ότι η κυρία Κονιόρδου έκανε μια συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ, αλλά δεν το ξέρω» είπε η Μυρσίνη Ζορμπά.

    Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι «κακώς δεν υπήρξε πρόβλεψη να εξαιρεθούν τα μνημεία» προσθέτοντας ότι «πρέπει να δούμε αν είναι κάτι που απειλεί τα μνημεία ή μια χρόνια ασθένεια του υπουργείου να μην έχει κτηματολόγιο».

    Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση λέγοντας ότι «θα δούμε αν είναι απαραίτητο να ξεκαθαριστεί». Ζήτησε, δε, «να τοποθετηθεί το ΥΠΟΙΚ που μας διαβεβαιώνει ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω αυτό».

    «Υποθέτω ότι η κυρία Κονιόρδου έκανε μια συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ αλλά δεν το ξέρω» πρόσθεσε για τη σύνταξη του καταλόγου το 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπ. Πολιτισμού: Καμία μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας του υπουργείου στο Υπερταμείο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη καταγγελία αρχαιολόγων: Μέχρι και μουσεία εκχώρησαν στο Υπερταμείο



    ΣΧΟΛΙΑ