• Top Stories

    Την Τετάρτη στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής η Άννα Ζαΐρη – Πότε θα κληθεί ο Πετσίτης

    • NewsRoom


    Την προσεχή Τετάρτη συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και σε αυτήν καλείται να δώσει πληροφορίες (ή ακόμα και εξηγήσεις) η Άννα Ζαΐρη, αντεισαγγελέας για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

    Θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, σε συνεδρίαση πριν από το Πάσχα οι ακροάσεις των υπευθύνων της ΔΕΠΑ, Κιτσάκου και Τζώρτζη, και αμέσως μετά το Πάσχα θα κληθεί ενώπιον των βουλευτών της Επιτροπής ο Μανώλης Πετσίτης, γνωστότερος ως «Μανόλο του Παππά», ο οποίος θα πρέπει να εγκαταλείψει την Κύπρο, για να έρθει στην Αθήνα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων για τον ρόλο του, για τους χρηματοδότες του και για τους φίλους του.

    Θα ερωτηθεί συγκεκριμένα, αναφέρει η ίδια στήλη, ποιος του έδινε το δικαίωμα να μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου (και να βρίσκεται συχνά δίπλα στον πρωθυπουργό και στον Νίκο Παππά), τι ρόλο είχε εκεί και βεβαίως πού βρήκε τόσο πολλά χρήματα.

    Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής επρόκειτο να συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα καλώντας την κ. Ζαΐρη, αλλά λόγω των εξελίξεων στο σκάνδαλο της Νovartis και του ότι απουσίαζαν στις Βρυξέλλες ορισμένα μέλη της Επιτροπής αναβλήθηκε για την προσεχή Τετάρτη.

    Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα, «εάν προκύψουν στοιχεία, θα κληθεί και ο Νίκος Παππάς ώστε να μάθουμε επιτέλους ποιες ήταν (ή είναι) οι σχέσεις του με τον Πετσίτη». Ο κ. Τζαβάρας αποκάλυψε και το εξής: Οι βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν να κληθεί και ο κύπριος δικηγόρος, ειδικευμένος στις offshore εταιρείες Αρτέμης Αρτεμίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέες αποκαλύψεις: Ο Πετσίτης υπάλληλος του Λαυρεντιάδη πριν το 2015

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπλεγμένος και στο σκάνδαλο της FIFA ο Πετσίτης – Η ύποπτη αμοιβή των 60.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ