array(0) {
}
        
    
Menu
0.21%
Τζίρος: 188.54 εκατ.

Αποκλειστικό: Το μυστικό report της Goldman Sachs για Eurobank, Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank- Τι λέει στον Πιερρακάκη

Media

Τι απαντά το Facebook στην ΕΣΗΕΑ μετά τις διαμαρτυρίες μελών για τη διαχείριση του ελληνικού περιεχομένου

Comments

Από την 24η Μαρτίου, η ΕΣΗΕΑ, μετά από διαμαρτυρίες μελών της, απευθύνθηκε στην Hill & Knowlton Strategies, media relations agency του Facebook στην Ελλάδα, προκειμένου να μεταφέρει αίτημα διαδικτυακής συνάντησης με πρόσωπα αρμόδια για να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση του ελληνικού περιεχομένου στο Facebook.

Ακολουθεί η επιστολή της ΕΣΗΕΑ, καθώς και η απάντηση του Facebook μέσω της εταιρείας αυτής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητεί συνάντηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, με εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους του Facebook, για να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην  διαχείριση του ενημερωτικού περιεχομένου στο Facebook και ιδιαίτερα του περιεχομένου στην Ελληνική γλώσσα. 

Η ΕΣΗΕΑ, μέλος της Ευρωπαϊκής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, είναι η μεγαλύτερη δημοσιογραφική Ένωση της Ελλάδος, με έτος ίδρυσης το 1914 και αριθμό μελών που ανέρχεται σε 6008 επαγγελματίες δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται σε εφημερίδες, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ενημερωτικά Μέσα.

Με δεδομένο το γεγονός ότι σημαντικό ποσοστό του περιεχομένου που αναρτάται στο Facebook παράγεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και ενημερωτικά Μέσα, κρίνουμε σκόπιμη μια συζήτηση για την απρόσκοπτη, διαφανή και αξιόπιστη διακίνηση του ενημερωτικού περιεχομένου. Επιπλέον, επιθυμούμε να πληροφορηθούμε σχετικά με τους ελεγκτές της καταλληλότητας του περιεχομένου, την εξειδίκευσή τους καθώς και τις ενέργειες στις οποίες προχωρεί η πλατφόρμα ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα αποκλεισμού περιεχομένου από τυχόν στοχευμένη και κακόβουλη χρήση του μηχανισμού αναφορών, όπως έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Προσβλέπουμε στην απάντησή σας, στον ορισμό μιας συνάντησης και στη διεξαγωγή μια παραγωγικής συζήτησης.»

Η απάντηση της Hill & Knowlton Strategies έχει ως ακολούθως:

«Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας σχετικά με τον πελάτη μας, Facebook, και το αίτημα της ΕΣΗΕΑ για video conference meeting με εκπρόσωπό του.

Σε συνέχεια του σχετικού email σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το Facebook από την πλευρά του, στις 3 Μαρτίου 2021 προχώρησε σε μια επίσημη δήλωση, καθώς και κοινοποίησε περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με την πολιτική και τις διαδικασίες του. Σε περίπτωση που επιθυμείτε, μπορούμε να σας τα αποστείλουμε εκ νέου.

Ανατρέχοντας στα παραπάνω θα βρείτε απαντήσεις στα θέματα του αιτήματος που μας κοινοποιήσατε.

Με δεδομένα τα παραπάνω, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην παρούσα φάση το Facebook δε σκοπεύει να προβεί σε νέες δηλώσεις σχετικά με το εν λόγω θέμα.»

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ποδοσφαιρικό Netflix της Premier League είναι γεγονός και ίσως αλλάξει για πάντα τα τηλεοπτικά δικαιώματα!
Εντοπισμός και κατάσχεση 219 κιλών ναρκωτικών ουσιών (skunk) αξίας άνω των 750.000 €
Τουλάχιστον 8 νεκροί από την επίθεση του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο
Μαζική επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ με ρουκέτες, με αεροπορική επιδρομή απάντησαν οι Ισραηλινοί
Με δωρεές εφοπλιστών η αγορά κτιρίου για το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Αθήνα
Φυλακή η Ελένη Ζαρούλια: Θα εκτίσει ποινή 5 ετών για συμμετοχή στη Χρυσή Αυγή
Υπουργείο Παιδείας: Η υπόθεση της απώλειας της εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη θα εξεταστεί με σοβαρότητα και σεβασμό
ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 2.628 θέσεις από συμμετέχοντες στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό
Χρυσή Αυγή: Διατηρήθηκαν οι βαριές ποινές για τα επτά πρώην ηγετικά στελέχη
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που πουλούσε προστασία σε Πιερία, Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη – Τρεις συλλήψεις