Κοινωνία

Τι απαντά η Ένωση Εισαγγελέων στις δηλώσεις Γεωργιάδη

  • NewsRoom
Δημοπρασία


Κριτική στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αδ. Γεωργιάδη,για τους εισαγγελείς διαφθοράς ασκεί σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι η χρησιμοποίηση της δικαιοσύνης και των λειτουργών της ως πολιτικής διελκυστίνδας στο πεδίο πολιτικών επιδιώξεων, δεν βλάπτει μόνο τους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά και εκείνους που μετέρχονται τις μεθόδους αυτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η χρησιμοποίηση της δικαιοσύνης και των λειτουργών της ως πολιτικής διελκυστίνδας στο πεδίο πολιτικών επιδιώξεων, δεν βλάπτει μόνο τους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά και εκείνους που μετέρχονται τις μεθόδους αυτές, διότι έτσι επιδεικνύουν τουλάχιστον άγνοια αν όχι ασέβεια στη συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της διάκρισης των λειτουργιών.
Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας ενώπιον της Βουλής ότι: «Ο κάθε εισαγγελέας διαφθοράς είναι και πολιτικό πρόσωπο….. είναι κυβερνητική επιλογή……» είναι τουλάχιστον αυθαίρετες και οπωσδήποτε δηλώνουν άγνοια:
α) του γεγονότος οτι ο θεσμός της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς εισήχθη από την συγκυβέρνηση το έτος 2013, με στόχο την επιτάχυνση των ερευνών και την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων και
β) του ότι η ανάθεση των καθηκόντων του εκάστοτε εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς πραγματοποιείται, ως το τότε νομοθετικό Σώμα στο οποίο μετείχε και ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καθόρισε, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου και όχι από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Τέλος επισημαίνουμε, για πολλοστή φορά, ότι όλοι οι εισαγγελικοί λειτουργοί ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να σέβονται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να απέχουν από ενέργειες που δυσχεραίνουν το έργο των δικαστικών λειτουργών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γεωργιάδης: «Φούσκα» η υπόθεση Novartis – Ο Μανιαδάκης θα μηνύσει τους άλλους δύο προστατευόμενους μάρτυρες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγριος καυγάς Γεωργιάδη-Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή: «Είστε φασίστες! – Εσείς τι είστε, ναζιστές;» (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επίθεση Πολάκη σε Μητσοτάκη: «Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη» η συνάντηση με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων!