• Κοινωνία

    Θα «πνιγεί» η Ελλάδα τις επόμενες ώρες – Αεροχείμαρροι πάνω από τη χώρα (video)

    • NewsRoom


    Ένα νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τους ισχυρούς ανέμους αναμένεται να πλήξει την χώρα τις επόμενες τρεις ημέρες και συγκεκριμένα από την αύριο Τρίτη έως και την Πέμπτη.

    Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από το απόγευμα της Τρίτης θα ξεκινήσει να βρέχει αρχικά στη νότια Ελλάδα και γρήγορα (μέχρι το πρωινό της Τετάρτης) τα φαινόμενα να έχουν επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας

    Πρόκειται για ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τον κόλπο της Σύρτης στη Λιβύη, με καλά οργανωμένα «μέτωπα», που αναμένεται να κινηθεί αργά προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά προκαλώντας, κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας μας, με ισχυρά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και νότια, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA).

    Η νέα κακοκαιρία σχετίζεται με τη δημιουργία αεροχειμάρρων πάνω από την περιοχή μας. Όταν ψυχρές και θερμές αέριες μάζες συναντιούνται στην ανώτερη τροπόσφαιρα, δημιουργείται μεταξύ τους μια διαχωριστική επιφάνεια, όπου πνέουν αέρια ρεύματα θυελλωδών ανέμων που ονομάζονται αεροχείμαρροι.

    Η ένταση και η κίνηση των αεροχειμάρρων επηρεάζουν σημαντικά τα επιφανειακά συστήματα καιρού και παίζουν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση των καιρικών συνθηκών μιας περιοχής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καλλιάνος: Έρχεται βαριά κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα πληγούν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός: Τοπικές βροχές, μποφόρ και σκόνη από την Αφρική



    ΣΧΟΛΙΑ