Δυο διαφορετικές περιπτώσεις, με έντονη οσμή ρατσιστικών κινήτρων μπαίνουν προς διερεύνηση στο εισαγγελικό μικροσκόπιο.
Είναι οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αφενός για το δημοτικό σχολείο της Σάμου όπου οι μαθητές, με παρότρυνση των γονέων τους, φέρονται να απέχουν από τα μαθήματα τους, αντιδρώντας στη λειτουργία Δομής Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Προσφύγων μέσα στο σχολείο τους, αφετέρου η επίθεση που φέρονται να δέχθηκαν πρόσφυγες σε ξενοδοχείο στα Βίλια.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρενέβη δίνοντας εντολή στους προϊσταμένους των Εισαγγελιών που υπάγονται οι συγκεκριμένες περιοχές για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Η κα Δημητρίου ζητά να διερευνηθεί αν σε Σάμο και Βίλια διαπράχθηκαν πράξεις που αντίκειται στις διατάξεις του νόμου που τιμωρεί τα εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εισαγγελική παρέμβαση για πιθανή ρατσιστική επίθεση κατά 12χρονου μαθητή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλάβρυτα: Εισαγγελική έρευνα για ρατσιστική συμπεριφορά στο γηροκομείο της Μητρόπολης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν τις ΗΠΑ με «αντίποινα που θα τους κάνουν να μετανιώσουν»
- Μάρκο Ρούμπιο: Αν το Ιράν προβεί σε αντίποινα θα «είναι το χειρότερο λάθος που έχουν κάνει ποτέ»
- Ιράν: Το κοινοβούλιο αποφάσισε να κλείσει τα στενά του Ορμούζ – Παγκόσμιος εφιάλτης για την οικονομία
- Δορυφορικές εικόνες από το αμερικανικό πλήγμα στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Φορντό
