• Top Stories

  Στην αντεπίθεση οι ΑΝΕΛ μετά την μήνυση: Και ο Καμμένος μπορεί να δημοσιοποιήσει τα μηνύματα Κοτζιά

  • NewsRoom

  Πάνος Καμμένος, Νίκος Κοτζιάς


  Υπόνοιες ότι και ο Πάνος Καμμένος μπορεί να δημοσιοποιήσει μηνύματα με αποστολέα τον Νίκο Κοτζιά άφησε σήμερα ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, μία ημέρα μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς του πρώην υπουργού Εξωτερικών σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας.

  «Ό,τι έχει ανταλλαγεί μεταξύ τους υπάρχει» ήταν το σχόλιο του κ. Τοσουνίδη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, στην ερώτηση αν ο Πάνος Καμμένος έχει και αυτός μηνύματα του Νίκου Κοτζιά.

  «Μετά την αποκάλυψη του μεγάλου ψέματος σε βάρος της Μακεδονίας και ενός ολόκληρου λαού, δεν υπήρχε επιστροφή, δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Έπρεπε τα πάντα να δοθούν στο φως και αυτή τη στιγμή δίνεται η ευκαιρία» σημείωσε ο ίδιος.

  «Επιτέλους ο κ. Κοτζιάς μετά από πολλούς μήνες και αφού βρέθηκε στριμωγμένος προσπαθεί να ξεφύγει μέσω Δικαιοσύνης» σχολίασε εν συνεχεία ο κ. Τοσουνίδης, σχετικά με την μήνυση που κατέθεσε χθες ο πρώην υπουργός Εξωτερικών στον Άρειο Πάγο.

  Ερωτηθείς ξανά για το αν θα υπάρξει δημοσιοποίηση SMS από τον Πάνο Καμμένο, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε ότι «θα καταθέσει το αποδεικτικό υλικό και θα δώσει στη δικαιοσύνη την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τα πράγματα». «Ο Πάνος Καμμένος είναι μια ασυμβίβαστη φωνή αλήθειας» τόνισε.

  Τα μηνύματα Καμμένου

  Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται χθες, μετά την κατάθεση της μήνυσης από τον κ. Κοτζιά. Ακολούθησε η δημοσιοποίηση των μηνυμάτων του κ. Καμμένου προς τον κ. Κοτζιά με το πρωτοφανές περιεχόμενο.

  Στις (15/07/2018) και ώρα 03.23 και ενώ βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στην Βολιβία, ο Νίκος Κοτζιάς έλαβε στο κινητό τηλέφωνό το εξής μήνυμα από τον μηνυόμενο: «Αρκετά ανέχτηκα τις αυθαιρεσίες σου και την μανία αυτοπροβολής σου στα ΜΜΕ. Την επόμενη φορά που θα πιάσεις στο στόμα σου εμένα ή τους ΑΝΕΛ θα σε ξεφτιλίσω δημόσια, η εμπλοκή σου με τις βίζες και τον συνέταιρο του Σόρος με τον Πλατή θα ψαχτεί και αλίμονο αν έχεις κάνει συναλλαγή».

  Το δεύτερο μήνυμα το έλαβε στις (30/09/2018) και ώρα 20.12 και ενώ βρισκόταν στο Εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους: «Τώρα θα απολογηθείς για τα 24.000.000 ευρώ απόρρητα… αλήτη» και αμέσως μετά στις 20.32 της ίδιας μέρας, «… μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω».

  Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοτζιάς κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας μήνυση σε βάρος του Πάνου Καμμένου για εκβίαση, εξύβριση και απειλές.

  Το μεσημέρι, ο Πάνος Καμμένος έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Μετά από ένα μήνα αναμονής μήπως και ξαναγίνει υπουργός, ο μόνιμα δοτός και ουδέποτε εκλεγμένος αρχηγός του ανύπαρκτου ΠΡΑΤΤΩ, κατέθεσε μήνυση με τον επίσημο δικηγόρο των Γερμανών. Είμαι έτοιμος και θα καταθέσω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικαιοσύνη που τόσο φοβάται».

  Η μήνυση Κοτζιά

  Στην μήνυση που κατέθεσε ο κ. Κοτζιάς κάνει λόγο για στοχοποίησή του από τον Πάνο Καμμένο το καλοκαίρι του 2018. Με την αναφορά του ο κ. Κοτζιάς στρέφεται κατά του Πάνου Καμμένου και τον εγκαλεί για μια σειρά αδικημάτων, όπως φυσική και ηθική αυτουργία σε εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε απειλή, διασπορά ψευδών ειδήσεων και κατά πολιτικού σώματος ή της κυβέρνησης.

  Ακόμη, ο κ. Κοτζιάς συσχετίζει παλαιότερες μηνυτήριες αναφορές που έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη, ενώ δήλωσε και παράσταση πολιτικής αγωγής με επιφύλαξη για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης, που υπέστη από τις παραπάνω πράξεις.

  Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αναφέρει χαρακτηριστικά στην αναφορά του, την οποία κατέθεσε στον Άρειο Πάγο μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ Χρήστου Κουτσονάσιου: «Όπως είναι λογικό, οι δυνάμεις της αδράνειας αντέδρασαν. Αντέδρασαν με πολλούς τρόπους, που επιτρέπονται και αποτελούν στοιχείο της ελευθερίας των Ελλήνων και της δημοκρατίας: εκδηλώσεις, πορείες, ομιλίες, προκηρύξεις, αυτοτελή κείμενα, αρθρογραφία και άλλες μορφές καθώς και τους πιο διαφορετικούς συνδυασμούς όλων των προαναφερθέντων. Δίπλα στα πιο πάνω και νόμιμα αναπτύχθηκαν άλλες μορφές αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική που ξεφεύγουν από τα δημοκρατικά πλαίσια και τις αξίες της ελευθερίας».

  Η συνέχεια, όπως σημειώνει, «ήταν προσωποποιημένη σε βάρος του, με ανοικτούς εκβιασμούς και απειλές σε αυτόν και στην οικογένειά του: Εκατοντάδες γράμματα, τηλεφωνικά μηνύματα, ηλεκτρονικά μηνύματα. Αποστολή σφαιρών που συνοδεύτηκαν από αίμα και χώμα όπου «θα θαβόταν η οικογένειά μου».

  Όταν δεν πέρασαν οι ακραίοι εκβιασμοί, υποστηρίζει ο κ. Κοτζιάς, «υπήρξε και υπάρχει προσπάθεια να επιβληθεί με απειλές και εκβιασμούς μια διαφορετική εξωτερική πολιτική στη χώρα. Να αμαυρώσουν με την ψευδή εικόνα που διαδίδουν διάφορα μέσα, στα οποία πιθανόν να έχουν πρόσβαση οι παρανομούντες εκβιαστές, την εξωτερική πολιτική που είχε τα τελευταία χρόνια».

  Να δυσφημιστεί, όπως λέει, το πρόσωπό του, και κατά προέκταση να δυσφημίσουν την ίδια την πολιτική που πρέσβευε, τουτέστιν την Συμφωνία των Πρεσπών. Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζει, οι εκβιαστές διακίνησαν τρία ψέματα προκειμένου να τον αναγκάσουν να σιωπήσει:

  Α) Διαδίδουν ότι έλαβε και διακίνησε 50 εκατομμύρια ευρώ από τον Σόρος. Ουδέποτε όμως, λέει ο κ. Κοτζιάς, γνώρισε τον Σόρος, ούτε είχε καμιά σχέση μαζί του.

  Β) Ότι έκλεψε από τα απόρρητα ποσά που έφτανε ακόμα και στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο σημειώνει: «Πρώτον δεν υπάρχουν τέτοια ποσά. Δεύτερον, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στο Υπουργείο Εξωτερικών διότι όλα ελέγχονται από τριμελή υπηρεσιακή επιτροπή, που προτείνει, διανέμει και αποφασίζει το Προεδρείο της Βουλής, με την έγκριση του οποίου μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εκταμίευση από την κάθε φορά αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου».

  Γ) Ότι έδωσε σε εταιρεία πάροχο/βίζας με τρόπο παράνομο και για εκείνον κερδοφόρο τον διαγωνισμό για τον πάροχο βιζών. Η ιστορία αυτή, αναφέρει ο κ. Κοτζιας, «διαδίδεται στηριγμένη στις ενστάσεις τρίτων εταιρειών που δεν κέρδισαν τον διαγωνισμό, ιδιαίτερα εκείνης που έπαψε να έχει το δικαίωμα του παρόχου». Όπως αναφέρει «πρόκειται για τη συνηθισμένη τακτική βρώμικων χεριών που ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα».

  Κλείνοντας την αναφορά του ο κ. Κοτζιάς αναφέρει:

  «Πιστεύω και είναι ανάγκη το δικαστήριο να με προστατεύσει. Θα ήθελα δε να πω και να δηλώσω ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, ότι η μεθοδευμένη από εκείνον στοχοποίησή μου από το καλοκαίρι του 2018, τον καθιστά εν δυνάμει υπεύθυνο εφόσον συμβεί οτιδήποτε κακό σε μένα και στην οικογένειά μου, στη σωματική και πνευματική μας υγεία. Μια στοχοποίηση που για κάποιον ο οποίος γνωρίζει από διεθνείς σχέσεις μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι υπήρχε κάτι άλλο πίσω από αυτό το «ανεξήγητο μένος»».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στη δημοσιότητα τα καυτά sms Καμμένου σε Κοτζιά: «Μαζέψου, θα σε τελειώσω αλήτη»

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήνυση Κοτζιά κατά Καμμένου: Είναι υπεύθυνος αν συμβεί κάτι σε μένα και την οικογένειά μου  ΣΧΟΛΙΑ