• Top Stories

    Σε λίγες ώρες απολογείται ο Αγγλούπας. Στη φυλακή 11 για τις συμμορίες των Ρομά

    Αλέξανδρος Αγγλούπας

    Αλέξανδρος Αγγλούπας


    Στη φυλακή θα οδηγηθούν οι 11 από τους πρώτους 20 κατηγορουμένους που απολογήθηκαν για τη δράση του μεγάλου κυκλώματος διαρρήξεων σε πολυτελείς κατοικίες, με λεία εκατομμύρια σε μετρητά και κοσμήματα ανυπολόγιστης αξίας. Μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους στους ανακριτές κατά της Διαφθοράς Ρ.Κατσίβελη και  Δ.Φούκα, αποφασίστηκε η προφυλάκιση των 11.

    Οι υπόλοιποι 8 αφέθηκαν ελεύθεροι΄με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Ενας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.
    Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση.
    Σε λίγες ώρες  θα απολογηθούν οι υπόλοιποι 21 εμπλεκόμενοι (μεταξύ αυτών και ο 39χρονος Αλέξανδρος Αγγλούπας) οι οποίοι φέρονται ως μέλη δύο εγκληματικών οργανώσεων, χωρισμένες σε 4 υποομάδες.
    Η δημοφιλής τραγουδίστρια Αννα Βίσση και η δημοσιογράφος Λίζα Δουκακάρου βρίσκονται στη μεγάλη λίστα των θυμάτων των επονομαζόμενων συμμοριών των Ρομά. Από το 2015 φέρονται να έχουν διαρρήξει δεκάδες σπίτια, έχοντας -κατά τα κατηγορητήρια- πληροφοριοδότες ακόμα και μέσα στην αστυνομία για να ξεγλιστρούν από αστυνομικούς ελέγχους.
    Η αστυνομία εκτιμά ότι “έπεσε σύρμα” με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν βασικοί εμπλεκόμενοι, με πρώτους τους 3 από τους 4 φερόμενους αρχηγούς της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης.
    Η έρευνα των αρχών συνεχίζεται και σε χρυσοχοϊα σε Κολωνάκι και Σύνταγμα, σε καταστήματα εκτίμησης πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων, σε ρολογάδικα και ενεχυροδανειστήρια, καθώς οι ιδιοκτήτες τους συνομιλούσαν ή συναντιόντουσαν με κατηγορούμενους που φέρονται ότι ήταν οι κλεπταποδόχοι της συμμορίας και έψαχναν αγοραστές για τα κλοπιμαία.



    ΣΧΟΛΙΑ