• Top Stories

    Σοκ στη Μ. Βρετανία: Νεκρή η βουλευτής των Εργατικών, Jo Cox (upd)

    • NewsRoom


    Τραγική ήταν η κατάληξη της επίθεσης κατά της βουλευτού των Εργατικών, Jo Cox, καθώς η 41χρονη μητέρα δύο παιδιών εξέπνευσε έπειτα από τα πυρά που δέχθηκε και τις μαχαιριές. Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο του Leeds, η Cox έχασε τη ζωή της. Η άτυχη γυναίκα είχε πέσει θύμα επίθεσης ενός άνδρα, ο οποίος την πυροβόλησε και της κατάφερε μαχαιριές κατά την έξοδό της από τη βιβλιοθήκη Bristall κοντά στο Leeds της κομητείας του Yorkshire.

    The scene in Birstall

    Η εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας του Yorkshire, Ντι Κόλινς, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε ανακοίνωσε πως η Jo Cox έχασε τη ζωή της έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε. Λίγες ώρες πριν, ολόκληρη η Μεγάλη Βρετανία είχε συγκλονιστεί έπειτα όταν ένας 52χρονος άνδρας την πυροβόλησε και την μαχαίρωσε.

    The scene in Birstall

    Το χρονικό της επίθεσης καταγράφηκε από τους αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι περιέγραψαν ότι ο άνδρας αρχικά τράβηξε από τα μαλλιά την άτυχη γυναίκα και στη συνέχεια την πυροβόλησε μέχρι τρεις φορές, εκ των οποίων η τελευταία βολή ήταν σχεδόν εξ επαφής και κοντά στο κεφάλι της. Στη συνέχεια ο δράστης σε κατάσταση αμόκ μαχαίρωσε τη βουλευτή με μαχαίρι, την κλώτσησε ενώ ήταν αιμόφυρτη στο έδαφος και έφυγε από το σημείο ανενόχλητος και πολύ ήρεμος, φωνάζοντας σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες “Πρώτα η Βρετανία”.

    Η Cox μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Leeds, αλλά εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.

    Map of the area

    Την Cox, η οποία εξελέγη στις εκλογές του 2015 στην εκλογική περιφέρεια Batley και Spen, μητέρα δύο παιδιών και υπέρμαχο της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπάθησε να προστατεύσει ιδιοκτήτης καθαριστηρίου επιχειρώντας να αφοπλίσει το δράστη. Την ίδια στιγμή, λέγεται πως η Cox προσπάθησε να αμυνθεί.

    Ένας 56χρονος που βρισκόταν σε καφετέρια κοντά στο σημείο της επίθεσης δήλωσε στο Sky News: “Υπήρχε ένας άνδρας που ήταν πολύ γενναίος που προσπαθούσε να ελέγξει έναν άλλο με ένα λευκό καπέλο μπείζμπολ, ο οποίος τράβηξε όπλο μέσα από την τσάντα του”.

    Το περιστατικό διήρκεσε περίπου 15-20 λεπτά σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που τόνισαν ότι ο άνδρας “χτυπούσε και τραβούσε από τα μαλλιά την Cox”, ενώ ένας “πολύ θαρραλέος άνδρας από ένα καθαριστήριο προσπάθησε να τον συγκρατήσει και δεν μπορούσε να τον σταματήσει γιατί ξαφνικά τράβηξε όπλο. Ήταν ακίνητη όταν εκείνος την πυροβόλησε”.

    Ποιος είναι ο δολοφόνος

    Ο άνδρας που έκοψε το νήμα της ζωής της Βρετανίδας βουλευτού των Εργατικών, Jo Cox, φέρεται να είναι ο 52χρονος Thomas (Tommy) Mair, ο οποίος συνελήφθη λίγη ώρα μετά την επίθεση. Ο δράστης πυροβόλησε και μαχαίρωσε την άτυχη 41χρονη και στη συνέχεια έφυγε από το σημείο “ήρεμος και ατάραχος”, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.

    Ο δολοφόνος της βουλευτού των Εργατικών, Jo Cox, Tommy Mair

    Ο Mair, ο οποίος ζει στο Bristall όπου σημειώθηκε το φονικό, λέγεται πως πριν πυροβολήσει τη βουλευτή φώναξε “Πρώτα η Βρετανία”, πληροφορία για την οποία διενεργεί έρευνα η βρετανική αστυνομία. Ο άνδρας περιγράφεται από τους γείτονές του “μοναχικός”, ενώ λέγεται ότι ζούσε επί 40 χρόνια με μία συγγενή του μέχρι το θάνατο της γυναίκας προ ολίγων ετών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/klaus-regling-i-ellada-den-antechi-alles-kathisterisis-oute-politiki-aveveotita/54090

     



    ΣΧΟΛΙΑ