• Top Stories

    Ο ναζιστής αρχηγός της National Alliance προκαλεί για την δολοφονία της Cox: “Τα ‘θελε και τα ‘παθε”

    • NewsRoom


    Μέσα σε ένα παραλήρημα μίσους, ο Will Williams, αρχηγός της αμερικανικής ρατσιστικής ναζιστικής οργάνωσης “National Alliance”, τόνισε πως η Jo Cox τα “ήθελε και τα πάθε”, αφού η ίδια υποστήριζε την εισροή των Σύριων προσφύγων στην Μεγάλη Βρετανία.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Thomas Mair, κατηγορούμενος για την δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, Jo Cox είχε σχέσεις με την αμερικάνικη ρατσιστική ναζιστική και αντισημιτική οργάνωση “National Alliance”.

    Thomas Mair, κατηγορούμενος για την δολοφονία της Jo Cox
    Thomas Mair, κατηγορούμενος για την δολοφονία της Jo Cox
    Will Williams, αρχηγός του αμερικανικού ρατσιστικού κινήματος, National Alliance
    Will Williams, αρχηγός του αμερικανικού ρατσιστικού κινήματος, National Alliance

    Ο Will Williams, κεφαλή του κινήματος National Alliance, μια από τις πιο ρατσιστικές ομάδες στην αμερικάνικη ιστορία, συνέχισε να προκαλεί λέγοντας πως δεν νιώθε καμία ενοχή για τον θάνατο της Jo Cox, ενώ συνόδευε στο δικαστήριο τον κατηγορούμενο της δολοφονίας.

    H Jo Cox κατέρρευσε στα τραύματα της αφού πυροβολήθηκε τρεις φορές και μαχαιρώθηκε άλλες επτά.

    Σύμφωνα με την διαδικτυακή μορφή της Βρετανικής εφημερίδας Daili Mail, o 69χρονος σημείωσε: “Έχω ακούσει ότι της άρεσε η ιδέα να φέρει ένα σύνολο Μουσουλμάνων προσφύγων από την Συρία ή από οπουδήποτε”, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο εξαγρίωσε τα άτομα που είναι ενάντια σε αυτό. Με τα λόγια αυτά, ο ίδιος θεωρεί την ίδια την Jo Cox υπεύθυνη για τον θάνατο της, καθώς κατά τον ίδιο προκάλεσε την άλλη πλευρά.

    Μάλιστα, ο ίδιος φαίνεται με τον τρόπο αυτό να δικαιολογεί και την πράξη του δράστη, λέγοντας πως “μπορώ να καταλάβω τους λόγους για τους οποίους το έκανε.”

    Το κίνημα “National Alliance” ιδρύθηκε το 1974 από τον William Pierce. Ακόμη το βιβλίο του ίδιου ‘The Turner Diaries’, φημολογείται ότι ενέπνευσε τον Αμερικανό τρομοκράτη Timothy McVeigh να τοποθετήσει βόμβα σε κυβερνητικό κτήριο της Oklahoma το 1995, προκαλώντας τον θάνατο σε 168 ανθρώπους.

    Οι δηλώσεις του Williams έγιναν λίγες ώρες μετά την επίσκεψη της οικογένειας της Jo Cοx στο σημείο, όπου σκοτώθηκε η Βρετανίδα υπουργός.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/ena-brexit-tha-sfagiasi-ti-lira/54101

    Δείτε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/g-article-dite-pia-trapeza-tha-glitosi-chaos-tou-brexit/53700



    ΣΧΟΛΙΑ