• Κοινωνία

    Σύψας: Πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 και επιστροφή στο click away στην Αττική

    • NewsRoom

    Ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, Νικόλαος Σύψας


    Ανήσυχος για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στην Αττική εμφανίστηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας.

    Μιλώντας στο OPEN, ο Νίκος Σύψας ανέφερε πως η Αττική μπαίνει στο «κόκκινο» και πως μια από τις σκέψεις που εξετάζονται είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα. Παράλληλα, τα καταστήματα, εφόσον μπει όλος ο νομός σε κόκκινο συναγερμό, θα επανέλθουν στη μέθοδο του click away.

    Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Παρασκευή, συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για τον κορονοϊό και ειδικότερα για τις «κόκκινες» περιοχές. Σημείωσε πως στην Αττική δεν έχουν ξεφύγει ακόμη τα πράγματα, ωστόσο θέλουν να προλάβουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γι’ αυτό συζητούν από τώρα πιο ενισχυμένα μέτρα. Διευκρίνισε, δε, πως οι δύο δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς είναι η αύξηση των νοσηλειών και η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία και έχει ξεπεράσει το 60%.

    Αναφορικά με τα σχολεία και το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, ο καθηγητής ανέφερε πως προκρίνεται το άνοιγμα μόνο της Γ’ Λυκείου, παρ’ όλο που στο παρελθόν είχε αποκλείσει μια τέτοια πιθανότητα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά στις μεταλλάξεις, ο κ. Σύψας αποκάλυψε ότι υπάρχει ανησυχία ότι η αφρικανική μετάλλαξη ενδεχομένως δεν καλύπτεται από τα εμβόλια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τα στοιχεία που «κοκκίνισαν» την Αττική – Σήμερα οι αποφάσεις για τα νέα μέτρα

    Novavax: Αποτελεσματικό κατά 89,3% το εμβόλιο σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές

    Αποπληρωμή δώρου Χριστουγέννων, προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 758.292 εργαζομένων

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ