• Top Stories

    Σύντομο τετ α τετ Τσίπρα – Ζάεφ στο Μόναχο λίγο πριν από την βράβευση

    • NewsRoom

    Greek Prime Minister Alexis Tsipras (R) and Macedonian Prime Minister Zoran Zaev speak prior to a signing ceremony between officials from Greece and Macedonia at Prespes Lake on June 17, 2018. The foreign ministers of Greece and Macedonia on June 17 signed a historic preliminary accord to end a 27-year bilateral row by renaming the country the Republic of North Macedonia. / AFP PHOTO / SAKIS MITROLIDIS


    Σύντομο τετ α τετ είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο της διάσκεψης για την ασφάλεια, στο Μόναχο. Βγαίνοντας από το ξενοδοχείο, όπου γίνονται οι εργασίες της ετήσιας διάσκεψης, μετά τη συνάντησή του με Αμερικανούς γερουσιαστές, ο Έλληνας πρωθυπουργός είδε τον Ζόραν Ζάεφ και αντάλλαξαν θερμό χαιρετισμό.

    Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας σύστησε στον κ. Τσίπρα την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε εκείνη την ώρα, τον σύμβουλο Ασφαλείας και τον εκπρόσωπο του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, ενώ παρών ήταν και ο Νικολά Ντιμιτρόφ.

    Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ θα τιμηθούν απόψε σε ειδικό δείπνο με το βραβείο «Ewald von Kleist» της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, για την προσφορά τους στην διεθνή ειρήνη και την ειρηνική επίλυση διαφορών, μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσίπρας: Είπα στον Ζάεφ ότι η φιλία των λαών μας είναι σημαντικότερη από το Νόμπελ Ειρήνης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας και Ζάεφ επίσημα υποψήφιοι για Νόμπελ Ειρήνης



    ΣΧΟΛΙΑ