• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία – Επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις

    • NewsRoom


    Μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβέστες στην Ηλεία προκειμένου να μην φτάσει η φωτιά στα πρώτα σπίτια του χωριού Σκυλλουντία η επίχείρηση κατάσβεσης συνεχίζεται με ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

    Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στη Φρίξα λόγω των δυνατών ανέμων και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις απείλησε περιουσίες και σπίτια. Νωρίς το βράδυ εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια έξω από τη Σκιλλουντία καθώς η πυρκαγιά έδειχνε ανεξέλεγκτη.

    «Ευτυχώς μειώθηκε η ένταση των ανέμων και η φωτιά πλέον είναι σε ύφεση» είπε την Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρετστένων Διονύσης Μπαλιούκος.

    Από νωρίς την Δευτέρα περισσότεροι από 70 πυροσβέστες με 24 οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «Καναντέρ» και ένα ελικόπτερο, επιχειρούν από  στις περιοχές Φρίξα και Σκυλλουντία της Ηλείας, προκειμένου να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν δύο μέτωπα μέσα σε χαράδρα, γι’ αυτό και το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν μηχανήματα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και της περιφερειακής ενότητας Ηλείας.

    Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος «η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί, γεγονός που βοηθάει το έργο των εναέριων και των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων».

    O κ. Γεωργιόπουλος πρόσθεσε ότι «δεν έχουν καεί σπίτια, αλλά το μόνο που έχει καταγραφεί είναι κάποιες ζημιές στη στέγη ενός σπιτιού στην κοινότητα της Νέας Σκυλλουντίας».

    Όσον αφορά τις ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, ο αντιπερειφερειάρχης είπε ότι έχουν καεί αρκετά ελαιόδεντρα.

    Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, ο αντιπερειφερειάρχης δήλωσε ότι «αυτά θα τα βρει η έρευνα της Πυροσβεστικής», για να σημειώσει: «είχα ζητήσει δημοσίως το περασμένο Σάββατο από τους συμπολίτες μας να μην προχωρήσουν στο κάψιμο κλαδιών, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για ισχυρούς ανέμους». ‘Αλλωστε, όπως τόνισε, «χθες στην Ηλεία εκδηλώθηκαν περίπου έξι πυρκαγιές».

    Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας – Κρετστένων Διονύσης Μπαλιούκος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «σήμερα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, ενώ το έργο της κατάσβεσης βοήθησε και μία μικρή βροχόπτωση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί».

    Σχετικά με την αποτίμηση του μεγέθους των ζημιών, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «έχουν καεί δασικές εκτάσεις, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν ζημιές σε καλλιέργειες και κυρίως σε ελαιόδεντρα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οικογενειακή τραγωδία στη Λάρισα: Αυτοκτόνησε δίπλα στη γυναίκα και την κόρη του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μύκονος: Η χρυσή «λεία» των ληστών που έκλεβαν ρολόγια εφοπλιστών – Στις 200.000 ευρώ το ακριβότερο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η αδερφή του Εμίρη του Κατάρ επισκέφθηκε τα Καλάβρυτα (pics)

     



    ΣΧΟΛΙΑ