ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της Μυτιλήνης καθώς, όπως έγινε γνωστό καταγράφηκε σήμερα το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην δομή προσφύγων και μεταναστών στην Μόρια.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΣΚΑΪ πρόκειται για 40χρονο Σομαλό o οποίος είχε αναγνωριστεί ως πρόσφυγας.
Ο 40χρονος φέρεται πως ζούσε στην δομή, την οποία εγκατέλειψε για να μεταβεί στην Αθήνα. Μην καταφέρνοντας να βρει δουλειά στην πρωτεύουσα επέστρεψε στην Μόρια για να εξασφαλίσει στέγη και τροφή.
Ήδη στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνουν οι επιβεβλημένες διαδικασίες ιχνηλάτησης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην είσοδο και έξοδο από την δομή θα γίνεται θερμομέτρηση.
Παράλληλα, εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο επιβολής καραντίνας στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Game changer για την Ελλάδα η τεχνητή νοημοσύνη – Δαίδαλος και Pharos βάζουν τα θεμέλια της ελληνικής Silicon Valley
- Το ΝΑΤΟ, η Ρωσία, η Τουρκία και ο ελληνικός «Θόλος του Αχιλλέα»
- Ρωμανός Ροδόπουλος: Νιγηριανοί σπουδαστές στον Πειραιά – Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο επενδύει στην προσέλκυση διεθνών φοιτητών
- Αυξήσεις 2,4% στις συντάξεις από 1η Ιανουαρίου 2026 – Πότε θα πιστωθεί η ενίσχυση των 250 ευρώ
