• Ροή Ειδήσεων

    Συγκλονίζει η καθαρίστρια από το Βόλο: «Στη φυλακή είχα παγώσει, ούτε δάκρυ δεν έβγαλα»

    • NewsRoom


    Η ιστορία της Δήμητρας Τσιαντάκη είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα. Η 53χρονη καθαρίστρια από το Βόλο είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών επειδή κατέθεσε πλαστό απολυτήριο δημοτικού για να προσληφθεί σε δημόσιο παιδικό σταθμό. Ποιος να το περίμενε ότι ένας άνθρωπος που δίνει καθημερινή μάχη για το μεροκάματο θα βρισκόταν στη φυλακή σαν ένας κοινός εγκληματίας;

    Η 53χρονη γυναίκα μιλώντας στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «Έβγαλα την τάξη μέσα σε ένα μήνα. Δεν ήξερα ότι είναι τόσο μεγάλο λάθος. Με κάλεσαν οι ανώτεροι, μου έδειξαν τον φάκελο και ότι βρήκαν ότι το απολυτήριο είχε παραποίηση και έτσι ξεκίνησε όλος αυτός ο Γολγοθάς, η περιπέτεια».

    Η ίδια όπως είπε σοκαρίστηκε και μέχρι εκείνη την στιγμή δεν περίμενε ότι θα πάει φυλακή. «Όταν έγιναν όλα αυτά και με διέγραψαν από το μητρώο, με τσάκισαν. Με ισοπέδωσαν. Λέω, με έδιωξαν από την δουλειά και είπα «Θεέ μου τι έκανα», ήταν τρομερό. Να με διώξουν από την δουλειά, να μου αφαιρέσουν 20 χρόνια και να φάω 10 χρόνια φυλακή; Λέω, τόσο βαρύ ήταν το αδίκημα;»

    Σε άλλο σημείο της συνέντευξης δείχνει πόσο την άγγιξαν όσα έζησε, είπε ότι δεν μπορεί πλέον να κρίνει κανέναν. «Δεν είμαι άξια να κρίνω κανέναν», είπε χαρακτηριστικά. Αποκαλύπτει ότι στο πρώτο δικαστήριο ήθελαν να την καταδικάσουν ισόβια«Έφαγα 15 λόγω έντιμου βίου», είπε και πρόσθεσε:«Τελικά έφαγα 10 χρόνια κάθειρξη. Ζήτησα συγγνώμη από τους δικαστές».

    Είπε ακόμα ότι ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία και δεν της την έδωσαν. «Παρακαλούσα τους δικαστές να μην μου δώσουν αυτή την ποινή και να μου δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία».

    Η 53χρονη είπε ότι έμεινε 23 ημέρες στην φυλακή και στο ερώτημα πως ήταν απάντησε: «Και μια μέρα να μείνεις μέσα είναι πολύ. Η φυλακή είναι φυλακή».

    Περιγράφοντας τις πρώτες ώρες του εγκλεισμού της είπε ότι ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούσε ούτε να κλάψει. «Είχα παγώσει», είπε χαρακτηριστικά. «Ούτε ένα δάκρυ δεν έβγαλα. Ήμουν εντελώς παγωμένη. Ήμουν κέρινη. Είπα Τούλα πάρτο απόφαση θα μείνεις πολλά χρόνια μέσα. Πρέπει να μείνει δυνατή για την οικογένειά σου».

    Δείτε τη συγκλονιστική εξομολόγησή της: 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Την αθώωση της 53χρονης καθαρίστριας ζήτησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 53χρονη καθαρίστρια: «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που με στήριξε, πλέον θα είμαι πιο προσεκτική» (video)



    ΣΧΟΛΙΑ