• Top Stories

    Συγκλονιστικές φωτογραφίες: Όταν ο φακός αιχμαλωτίζει ακραία καιρικά φαινόμενα (pics)

    • NewsRoom

    Mat Robinson


    Οι νικητές του διαγωνισμού Weather Photographer of the Year, που έγινε για πρώτη φορά, ανακοινώθηκαν και οι φωτογραφίες θα σας κάνουν να αγαπήσετε τον πλανήτη.

    Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από το Royal Photographic Society, τον πιο παλιό φωτογραφικό σύλλογο, και τo 166 ετών Royal Meteorological Society.

    Συνολικά συμμετείχαν περισσότεροι από 800 φωτογράφοι και κρίθηκαν από μια επιτροπή έξι ειδικών στα καιρικά φαινόμενα και τη φωτογραφία. Οι νικητές ανακοινώθηκαν στο Συνέδριο των Ερασιτεχνών Μετεωρολόγων του Royal Meteorological Society την προηγούμενη εβδομάδα.

    Overall Weather Photographer of the Year 2016: Ο Tim Moxon τράβηξε αυτήν τη φωτογραφία στο Κολοράντο των ΗΠΑ, καθώς ένας ανεμοστρόβιλος που κινούνταν αργά έδωσε στους κυνηγούς καταιγίδων την τέλεια, αλλά επικίνδυνη ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά το ακραίο καιρικό φαινόμενο.

    Tim Moxon
    Tim Moxon

    1η θέση, άνω των 16: Το “Sprite Lightning” του Ben Cherry απαθανάτισε τη στιγμή που ο κεραυνός πέφτει στην ατμόσφαιρα της ακτής της Κόστα Ρίκα, ενώ ψηλά διακρίνεται το Milky Way.

    Ben Cherry
    Ben Cherry

    2η θέση, άνω των 16: Στην φωτογραφία με τίτλο “Clash of the storms” της Camelia Czuchniki δύο θύελλες συγκρούονται στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.

    Camelia Czuchnicki
    Camelia Czuchnicki

    3η θέση, άνω των 16: Στο “Freezing fog and hoar frost” o Andrew Bailey συνέλαβε με το φακό του τις ακτίνες του ήλιου να διαπερνούν την ομίχλη ένα χειμωνιάτικο πρωινό. Η ατμοσφαιρική φωτογραφία τραβήχτηκε στο Herringfleet Mill στο Suffolk του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Andrew Bailey
    Andrew Bailey

    1η θέση, κάτω των 16: Ο James Bailey φωτογράφισε τη θάλασσα, τα σύννεφα και το ουράνιο τόξο.

    James Bailey
    James Bailey

    Σε αυτήν τη φωτογραφία του Paul Kingston η τρικυμία εισβάλλει στο λιμάνι Whitehaven στην ακτογραμμή Cumbrian ενώ θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τη χώρα. Η φωτογραφία αναδείχτηκε “Αγαπημένη του Κοινού καθώς πάνω από 2.500 άτομα την ψήφισαν.

    Paul Kingston
    Paul Kingston

    Η φωτογραφία “Ice Sculpture On Plynlimon” του Allan Macdougall αποτυπώνει το αποτέλεσμα πολλών ημερών με κρύους, ισχυρούς βόρειους ανέμους να φέρνουν χιόνι και πάγο σε οροσειρά της Ουαλίας.

    Allan Macdougall
    Allan Macdougall

    Πολύ εύστοχα ονομάστηκε “UFO over the Caucasus” η φωτογραφία του Dmitry Demin που δείχνει ένα σύννεφο να στέκεται απειλητικά πάνω από την οροσειρά που μοιράζεται στη νοτιοδυτική Ρωσία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

    Dmitry Demin
    Dmitry Demin

    Το Jodrell Bank στο Macclesfield είναι το τρίτο μεγαλύτερο περιστρεφόμενο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο, αλλά φαίνεται μικροσκοπικό υπό την χαλαζόπτωση σε αυτήν τη φωτογραφία του Mark Boardman.

    Mark Boardman
    Mark Boardman

    Ο Stephen Burt κατάφερε να αιχμαλωτίσει την εκπληκτική στιγμή που ένα σύννεφο τυλίγεται γύρω από το Matterhorn στα σύνορα Ελβετίας-Ιταλίας.

    Stephen Burt
    Stephen Burt

    Η Paula Davies αποτυπώνει την ομορφιά των χειμωνιάτικων πρωινών μέσα από μια σπάνια οπτική. Τα παγωμένα σχέδια στο παρμπρίζ αυτού του αυτοκινήτου είναι σαν τα φύλλα του φοίνικα.

    Paula Davies
    Paula Davies

    Η λίμνη Mono στην Καλιφόρνια υπό τη σκιά μιας σκοτεινής καταιγίδας στη φωτογραφία του Paul Andrew με τίτλο “Evening Storm“.

    Paul Andrew
    Paul Andrew

    Στη φωτογραφία του Michal Krzysztofowicz ο ήλιος λάμπει στον ερευνητικό σταθμό Halley στην Ανταρκτική.

    Michal Krzysztofowicz
    Michal Krzysztofowicz

    Ένα ουράνιο τόξο σχηματίζεται πάνω από την κοιλάδα Derwent κοντά στο Kinder Scout στην επαρχία Peak της England. Ο Mat Robinson ονόμασε τη φωτογραφία “Snowbow.”

    Mat Robinson
    Mat Robinson

    Ακόμα μία φωτογραφία από τον Mat Robinson που δείχνει τα σύννεφα να καλύπτουν τον ουρανό της εξοχής κοντά στο York.

    Mat Robinson
    Mat Robinson

    Η φωτογραφία που τραβήχτηκε ένα παγωμένο ανοιξιάτικο πρωινό αποτυπώνει τη γαλήνη της αγγλικής εξοχής αυτήν την εποχή. Η φωτογραφία “Misty River Dawn” τραβήχτηκε από τον Kevin Pearson στο Somerset.

    Kevin Pearson
    Kevin Pearson

    Η βαρομετρική πίεση ήταν υψηλή, η πρόγνωση ήταν για καθαρό καιρό. Ο Steve Smith έπρεπε να περιμένει μέχρι αργά το πρωί όταν μια καθαρή δίοδος αποκαλύφθηκε στην κορυφογραμμή προς το Foel Fras στο Carneddau.

    Steve Smith
    Steve Smith

     

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/polisis-282-dis-dol-afta-ine-ta-luxury-brand-names-pou-kanoun-patago-sto-diadiktio/76168



    ΣΧΟΛΙΑ