• Top Stories

    The Shy Horse: Η χατζάρα του Εδουάρδου και τα δύο στρείδια των 24 ευρώ

    streidia


    Η παρέα κυρίων και κυριών που αφίχθη προ ημερών στο καινούργιο bistrot της Κηφισιάς με την εύηχη ονομασία «The shy horse» ιδιοκτησίας και του κ. Εδουάρδου Καρρέρ, προφανώς δεν ήταν προετοιμασμένη γι’ αυτό που θα ακολουθούσε.

    Το δείπνο τους αποδείχθηκε μια εξαιρετική πλην πολύ λιτή γαστριμαργική εμπειρία, η οποία τους έμεινε αξέχαστη για πολλούς λόγους.

    Δεν ήταν μόνο οι «κατοχικές» μερίδες-οι σαλάτες που πήραν κατέφθασαν σε μικρά μπολάκια και χαρακτηρίστηκαν απ’ όλους ως περίπου ατομικές- αλλά και οι τιμές των πιάτων που άφησαν άφωνους άπαντες στην παρέα.

     horse

    Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του κυρίου που ζήτησε δύο στρείδια, τα οποία έφτασαν στο τραπέζι του στην τιμή των είκοσι τεσσάρων ευρώ! Η κανονική μερίδα των τεσσάρων στρειδιών κοστολογείται μόλις σαράντα επτά ευρώ.

    Όπερ μεθερμηνευόμενον μόλις δώδεκα ευρώ το στρείδι, τιμή που δικαιολογείται μόνο αν έχει αφιχθεί το πρωί με πτήση της Air France από την Γιρόνδη της Γαλλικής Βρετάνης που φημίζεται για το εν λόγω οστρακοειδές.

    Την ίδια στιγμή στην ψαραγορά της Βαρβάκειου αγοράς τα στρείδια βιολογικής καλλιέργειας από την Βρετάνη τιμώνται δώδεκα με δεκατρία ευρώ το κιλό.

    Κατά τα λοιπά το εμπνευσμένο μενού του σεφ Στέφανου Κολυμάδη μπορεί να είναι εξαιρετικό αλλά σερβίρεται σε μερίδες τόσο μικρές που χρειάζεται να πληρώσεις πολλά-πάρα πολλά λένε κάποιοι που το επισκέφθηκαν-για να χορτάσεις.

    Μερικοί από αυτούς που έφαγαν στο The Shy Horse του Κολωνακίου, εντρύφησαν αμέσως σχεδόν στα θρυλικά «βρώμικα» της πλατείας Μαβίλλη, για να πάνε σπίτι χορτασμένοι.

     horse

    Την ίδια στιγμή ο κ. Εδουάρδος Καρρέρ επαίρεται για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα του bistrot, όπου μια σούπα που εξαφανίζεται με δύο κουταλιές κοστίζει αναλόγως από εφτά έως δέκα ευρώ, και μια «υποψία» από κριθαράκι με γάμπαρη-είδος μικρής γαρίδας- Αμβρακικού τιμολογείται δέκα οχτώ ευρώ.

    Η χατζάρα του Εδουάρδου πέφτει ανελέητη πάνω σου λένε οι πελάτες που πήγαν, είδαν και έφυγαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις γεύσεις, αλλά και απόλυτα πεινασμένοι από τις  κατοχικές μερίδες.

    «Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μάλλον έτρωγες πιο πολύ» αστειεύτηκε ατυχώς κάποιος από την παρέα, που επισκέφθηκε προ ημερών το bistrot της Κηφισιάς και μετά αναζήτησε επειγόντως ένα after για να φάει ένα σάντουιτς…”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/proklitikos-pappas-dini-grammi-se-kontomina-na-poulisi-ton-alpha-sesavvidi-ikalogritsa/73744



    ΣΧΟΛΙΑ