array(0) {
}
        
    
Menu
0.57%
Τζίρος: 356.33 εκατ.

Πέγκυ Κλιάφα: Επιδιώκω ανανοηματοδότηση της πραγματικότητας

Βαγγέλης Μαρινάκης, επικεφαλής Capital Ship Management
Comments

Αυτές είναι οι 5 σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε:

33 εκατομμύρια ευρώ για την Capital Product Partners

Στην πώληση του suezmax tanker Amoureux (χωρητικότητας 149.993-dwt και κατασκευής 2008) προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Capital Product Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Το δεξαμενόπλοιο αγοράστηκε από την Shipping Corporation of India έναντι 33 εκατομμυρίων δολαρίων.

Νέες αγορές για την MPC

Την απόκτηση τριών boxships ανακοίνωσε η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία MPC Container Ships. Τα πλοία Vilano, Cap Pasado και Cap Blanche (χωρητικότητας 2.742-teu και κατασκευής 2006) αποκτήθηκαν από την Reederei Harmstorf έναντι 31,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή τη στιγμή ο στόλος της MPC απαρτίζεται από 36 πλοία.

Παραγγελία αξίας 208 εκ.δολλαρίων για την FrontMarine

Η κυπριακή ναυτιλιακή εταιρεία FrontMarine προχώρησε στην παραγγελία οκτώ νεότευκτων bulkers από τα ναυπηγεία New Times Shipbuilding της Κίνας. Τα οκτώ bulk carriers θα κοστίσουν έκαστο στην εταιρεία 26 εκατομμύρια δολάρια ενώ θα συμμορφώνονται πλήρως με το TIER III του IMO.

Βυθίστηκε πλοίο στην Ινδονησία

Το πλοίο MV Keneukai, βυθίστηκε ανοικτά της Ινδονησίας, έπειτα από πρόσκρουση του με ένα πλοίο το οποίο ήταν βυθισμένο στην περιοχή. Και τα 14 μέλη το πληρώματος απομακρύνθηκαν εγκαίρως από το πλοίο και είναι καλά στην υγεία τους.

Το πρώτο «έξυπνο» πλοίο της Κίνας είναι γεγονός

Στην έκθεση Marintec China 2017, στη Σανγκάη παρουσιάστηκε το πρώτο μη επανδρωμένο πλοίο της Κίνας. Το Great Intelligence είναι εξοπλισμένο με ένα έξυπνο σύστημα πλοήγησης το οποίο του επιτρέπει να βελτιστοποιεί τις διαδρομές του, προκειμένου να φτάσει στον προορισμό του το συντομότερο και με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση καυσίμου. Έτσι διαδρομές βάσει των δεδομένων που συλλέγονται από σταθμούς εξυπηρέτησης πλοίων και ξηράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Αγγελική Φράγκου διχάζει τους brokers: Πούλησε τελικά bulker η Navios;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Τσάκος: Ποιος είναι ο επενδυτής που απέκτησε το 5,1% της ΤΕΝ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με νέες παραγγελίες άνω του 1 δισ. δολ. αποχαιρετούν το 2017 οι Έλληνες εφοπλιστές

 

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαγγέλης Μαρινάκης (Capital Maritime): Παραγγελία «μαμούθ» ύψους 1,25 δισ. δολαρίων για πλοία μεταφοράς κοντέινερ!
Ν. Σάββας: H Cosmoship Management επιστρέφει στα ναυπηγεία με νέες παραγγελίες
Ν. Τσάκος: Τι ετοιμάζει ο εφοπλιστής στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέγκυ Κλιάφα: Επιδιώκω ανανοηματοδότηση της πραγματικότητας
Οι μεγάλοι «παίκτες» της αγοράς στη μάχη των οδικών έργων – Ποιοι διεκδικούν συμβάσεις άνω του 1 δισ. ευρώ
Fast Food: Ένα νέο «Ελντοράντο» για επενδύσεις στην εγχώρια αγορά εστίασης
Το NBA χαλαρώνει τους περιορισμούς στα επενδυτικά funds και αυξάνει τις ομάδες!
Η επιχειρηματική αυτοκρατορία του Ντόναλντ Τραμπ γνωρίζει νέα άνθιση κατά τη δεύτερη θητεία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Κώστας Αγγέλου: Από το  Ντουμπάι και τα τάνκερ,  στην Αθήνα  με τα  LPG και στις κατασκευές  και τώρα στα νεότευκτα  
Elon Musk: Στα 749 δισ. δολάρια εκτοξεύθηκε η περιουσία του
Ιταλία: Η Telecom Italia κερδίζει οριστική απόφαση για επιστροφή 1 δισ. ευρώ
Ιστορική στιγμή: Η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος έστειλε για πρώτη φορά στο διάστημα ένα άτομο με αμαξίδιο
Γκίκας από Άγιο Ευστράτιο: Εγκαινιάζουμε ένα υπερσύγχρονο Σκάφος – Πλωτό ασθενοφόρο που προσθέτει νέες δυνατότητες στο Λιμενικό