array(0) {
}
        
    
Menu
1.03%
Τζίρος: 940.57 εκατ.

Ομάν: Νέο «μπλόκο» από ΗΠΑ σε πλοίο υπό σημαία Γκάμπια που προσέγγιζε ιρανικό λιμάνι

Βαγγέλης Μαρινάκης, επικεφαλής Capital Ship Management
Comments

Αυτές είναι οι 5 σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε:

33 εκατομμύρια ευρώ για την Capital Product Partners

Στην πώληση του suezmax tanker Amoureux (χωρητικότητας 149.993-dwt και κατασκευής 2008) προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Capital Product Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Το δεξαμενόπλοιο αγοράστηκε από την Shipping Corporation of India έναντι 33 εκατομμυρίων δολαρίων.

Νέες αγορές για την MPC

Την απόκτηση τριών boxships ανακοίνωσε η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία MPC Container Ships. Τα πλοία Vilano, Cap Pasado και Cap Blanche (χωρητικότητας 2.742-teu και κατασκευής 2006) αποκτήθηκαν από την Reederei Harmstorf έναντι 31,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή τη στιγμή ο στόλος της MPC απαρτίζεται από 36 πλοία.

Παραγγελία αξίας 208 εκ.δολλαρίων για την FrontMarine

Η κυπριακή ναυτιλιακή εταιρεία FrontMarine προχώρησε στην παραγγελία οκτώ νεότευκτων bulkers από τα ναυπηγεία New Times Shipbuilding της Κίνας. Τα οκτώ bulk carriers θα κοστίσουν έκαστο στην εταιρεία 26 εκατομμύρια δολάρια ενώ θα συμμορφώνονται πλήρως με το TIER III του IMO.

Βυθίστηκε πλοίο στην Ινδονησία

Το πλοίο MV Keneukai, βυθίστηκε ανοικτά της Ινδονησίας, έπειτα από πρόσκρουση του με ένα πλοίο το οποίο ήταν βυθισμένο στην περιοχή. Και τα 14 μέλη το πληρώματος απομακρύνθηκαν εγκαίρως από το πλοίο και είναι καλά στην υγεία τους.

Το πρώτο «έξυπνο» πλοίο της Κίνας είναι γεγονός

Στην έκθεση Marintec China 2017, στη Σανγκάη παρουσιάστηκε το πρώτο μη επανδρωμένο πλοίο της Κίνας. Το Great Intelligence είναι εξοπλισμένο με ένα έξυπνο σύστημα πλοήγησης το οποίο του επιτρέπει να βελτιστοποιεί τις διαδρομές του, προκειμένου να φτάσει στον προορισμό του το συντομότερο και με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση καυσίμου. Έτσι διαδρομές βάσει των δεδομένων που συλλέγονται από σταθμούς εξυπηρέτησης πλοίων και ξηράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Αγγελική Φράγκου διχάζει τους brokers: Πούλησε τελικά bulker η Navios;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Τσάκος: Ποιος είναι ο επενδυτής που απέκτησε το 5,1% της ΤΕΝ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με νέες παραγγελίες άνω του 1 δισ. δολ. αποχαιρετούν το 2017 οι Έλληνες εφοπλιστές

 

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαγγέλης Μαρινάκης (Capital Maritime): Παραγγελία «μαμούθ» ύψους 1,25 δισ. δολαρίων για πλοία μεταφοράς κοντέινερ!
Ν. Σάββας: H Cosmoship Management επιστρέφει στα ναυπηγεία με νέες παραγγελίες
Ν. Τσάκος: Τι ετοιμάζει ο εφοπλιστής στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομάν: Νέο «μπλόκο» από ΗΠΑ σε πλοίο υπό σημαία Γκάμπια που προσέγγιζε ιρανικό λιμάνι
Rosatom: Έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια από ουκρανικό drone
Καύσιμα: Πτωτική τάση για 6η διαδοχική ημέρα – Πότε θα φανεί στην αντλία
Από το πετρέλαιο στη Σελήνη: H επιστροφή της οικογένειας Πίκενς (Astrotech)
Ηλεκτρική ενέργεια: Τριπλάσιο πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο, συγκρατημένη αισιοδοξία για τις τιμές το καλοκαίρι
Κρητικός: Τζίρος-ρεκόρ και ζημιές 2,6 εκατ. ευρώ με φόντο το deal με τη Μασούτης
Παρί Σεν Ζερμέν – Αρσεναλ. Το αλφαβητάρι του τελικού του Champions League με αριθμούς, στατιστικά και ιστορίες
ΕΚΤΕΡ: Με ανεκτέλεστο 200 εκατ. ευρώ «βλέπει» τζίρο 300 εκατ. στην πενταετία
Η πικρή αλήθεια πίσω από τις εκλογικές αυταπάτες
Μotor Oil: Τα παχυλά μερίσματα, που φτάνουν οι αμοιβές των εργαζομένων και τι αποδοχές έχει ο Βαρδινογιάννης