• Most Popular

    Σέξι αγρότες των Φαρσάλων ποζάρουν για το ημερολόγιο του 2019 και στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα

    • NewsRoom


    Σε ρόλο διαφορετικό από τον συνηθισμένο, νέοι αγρότες από το χωριό Σκοπιά Φαρσάλων ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό και φτιάχνουν ένα ημερολόγιο για το 2019. Σκοπός της κίνησης να αφυπνίσουν νέους ανθρώπους που απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα.

    Η πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπιάς Φαρσάλων έχει ξεκινήσει με το ημερολόγιο του 2017. Αυτή την φορά, όπως αναφέρει το ifarsala, εκτός από φωτογραφίες από την κτηνοτροφία υπάρχουν και φωτογραφίες από την γεωργία.

    Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγα χρόνια, όταν πολλοί νέοι επέστρεψαν στο ημιορεινό χωριό που βρίσκεται 67 χιλιόμετρα από την Λάρισα, στο νοτιότερο σημείο της επαρχίας Φαρσάλων και ξεκίνησαν την αγροτική ενασχόληση ή συνέχισαν την οικογενειακή επιχείρηση πάνω στην κτηνοτροφία ή στην αξιοποίηση της γης.

    Οι νέοι απαξιώνουν τον πρωτογενή τομέα, ακόμα και σήμερα, λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ηλίας Τσούτσος. «Θεωρώ ότι μπορείς να βγάλεις χρήματα αν ασχοληθείς εντατικά με τη γη ή με τα ζώα» λέει ο ίδιος και προσθέτει ότι θα πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί.

    Η λύση μπορεί να βρίσκεται κοντά μας και εμείς να την ψάχνουμε σε μια ανιαρή δουλειά γραφείου ή περιμένοντας να βολευτούμε σε κάποια θέση του Δημοσίου, ξεχνώντας ότι στα δύσκολα χρόνια κατά το παρελθόν και σε δύσκολους περιόδους όπως τώρα, την ελληνική οικονομία την κράτησε ο πρωτογενής τομέας, καταλήγει ο κ. Τσούτσος.

    Photo: Lightroom Studio

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σ. Δρυς (Foodstandard): «Θησαυρό 50 δισ. κρύβει ο αγροδιατροφικός τομέας»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι ξένοι CEO μίλησαν: Τι είπαν για τις επενδύσεις και το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ