• Top Stories

    Σάντρα, Μαρίνα και Ιωάννα Μαρινοπούλου: Η ζωή των γυναικών της μεγάλης δυναστείας


    Η ιστορία της Δυναστείας Μαρινόπουλου είναι λίγο ως πολύ γνωστή. Ξεκίνησε από τον αείμνηστο Δημήτρη Μαρινόπουλο, ο οποίος άνοιξε το πρώτο σούπερ μάρκετ πριν από πολλές δεκαετίες και ο Όμιλος σταδιακά γιγαντώθηκε μέχρι σήμερα που κατέθεσαν οι μέτοχοι αίτηση πτώχευσης για να υπαχθεί η εταιρεία στο άρθρο 99 και στη συνέχεια στο άρθρο 106Β και όπως φαίνεται, έτσι μάλλον γράφεται ο επίλογος μιας ιστορικής ελληνικής επιχείρησης με τον πλέον δραματικό τρόπο.

    Πίσω όμως από τους πάλαι ποτέ ισχυρούς άντρες της οικογένειας, Λεωνίδα, Πάνο και Πάνο (Πανάρα) Μαρινόπουλο, κρύβονται τρεις εξίσου (ή και περισσότερο κάποιες φορές) ισχυρές γυναίκες, λαμπερές και πετυχημένες η καθεμιά στον τομέα της. Μιλάμε για τις Σάντρα Μαρινοπούλου, σύζυγο του Πάνου Μαρινόπουλου, Ιωάννα Μαρινοπούλου, πρώην σύζυγο του Πάνου “Πανάρα” Μαρινόπουλου και Μαρίνα Μαρινοπούλου, η ήρεμη δύναμη πίσω από τον Λεωνίδα Μαρινόπουλο.

    Ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα αυτές τις γυναίκες, οι οποίες πλέον έχουν αναλάβει τον δυσκολότερο ρόλο που έχουν κληθεί να αναλάβουν ως σήμερα – όπως υποδηλώνει και ένας από τους σημαντικότερους όρκους που ανταλλάσσει ένα ζευγάρι όταν παντρεύεται, μαζί στα εύκολα αλλά ακόμα πιο μαζί στα δύσκολα – να στηρίξουν τους συζύγους τους στην πιο κρίσιμη καμπή της ζωής τους.

    O Λεωνιδας Μαρινόπουλος κατα την διαρκεια της απονομής βραβειου στο Dubai καθώς το αλογο του με την ονομασία Πρέσβης κέρδισε σε αγώνα τον Μάρτιο του 2016 . Δίπλα του η κ. Μαρίνα Μαρινοπούλου
    O Λεωνιδας Μαρινόπουλος κατα την διαρκεια της απονομής βραβειου στο Dubai καθώς το αλογο του με την ονομασία Πρέσβης κέρδισε σε αγώνα τον Μάρτιο του 2016 . Δίπλα του η κ. Μαρίνα Μαρινοπούλου

    Μαρίνα Μαρινοπούλου

    Είναι η σύζυγος του Λεωνίδα Μαρινόπουλου, του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Μαρινόπουλος. Είναι η ήρεμη δύναμη πίσω από τον επικεφαλής της εταιρείας και στέκεται σιωπηλά στο πλευρό του σε όλη την κοινή τους πορεία, χωρίς ποτέ να επιδιώξει την παραμικρή έκθεση στα media. Γι’ αυτό το λόγο δεν υπάρχει καμιά αναφορά στο πρόσωπό της πέρα από ελάχιστες κοινές φωτογραφίες πάντοτε στο πλευρό του συζύγου της.

    Σάντρα Μαρινοπούλου

    Η Σάντρα Φιξ (όπως είναι το πατρικό της, μέλος της γνωστής οικογένειας Φιξ) είναι παντρεμένη με τον Πάνο Μαρινόπουλο, τον έτερο μεγαλομέτοχο της εταιρείας. Διατελεί μέχρι σήμερα με μεγάλη επιτυχία, πρόεδρος του φημισμένου Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (ΜΚΤ) , στο οποίο έχει κυριολεκτικά αφιερώσει την ψυχή της και το είναι της. Η Σάντρα Μαρινοπούλου αγαπάει πολύ την Τέχνη και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία που της παρουσιάζεται. Είναι η γυναίκα που έβαλε ως στόχο και πέτυχε την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της ελληνικής κληρονομιάς πέρα από τα ελληνικά σύνορα, μέσω της εξαγωγής αρχαιολογικών εκθέσεων σε καθιερωμένα μουσεία του εξωτερικού. Χάρη στην αποφασιστικότητά της δημιούργησε τους πολιτιστικούς πρεσβευτές, μια από τις βασικές πρωτοβουλίες του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

    Σάντρα Μαρινοπούλου. Επικεφαλής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης
    Σάντρα Μαρινοπούλου. Επικεφαλής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

    Εκτός από τις ετήσιες αρχαιολογικές εκδηλώσεις του μουσείου και σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νεότερο κοινό, η κ. Μαρινοπούλου καινοτόμησε δημιουργώντας ένα πρόγραμμα σύγχρονης τέχνης προσκαλώντας διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και curators να συνομιλήσουν για τις μόνιμες συλλογές και την ταυτότητά τους. Υπό την ηγεσία της, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης εκσυγχρονίστηκε, άλλαξε πρόσωπο και κατέκτησε νέα θέση στην πολιτιστική ζωή της χώρας μας.

    Η κ. Μαρινοπούλου έδωσε νέα πνοή μεταξύ άλλων και στο “Cycladic Cafe”, την καφετέρεια του μουσείου, η οποία αποτελεί μια κρυµµένη όαση βλάστησης και φωτός στο εσωτερικό του κτηρίου. Στην αντζέντα της βρίσκονται ακόμα διάφορα σχέδια ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του ΜΚΤ τα οποία θα ολοκληρωθούν σταδιακά.

    Σάντρα Μαρινοπούλου (σύζυγος Πάνου Μαρινόπουλου)

    Παλαιότερα, τον Δεκέμβριο του 2010, η κ. Μαρινοπούλου είχε διοργανώσει στην Αθήνα ένα πριβέ δείπνο στην οικία της στα νότια προάστια προς τιμήν του διεθνούς φήμης Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Κουνέλλη, το οποίο είχε αφήσει εποχή στην κοσμική ζωή της χώρας. Ο μεγάλος εικαστικός είχε παρευρεθεί στην πρωτεύουσα για να δώσει μια σημαντική ομιλία στο “Μegaron Ρlus” αλλά και για να δώσει το παρόν στην έκθεσή του στην γκαλερί Βernier. Σε εκείνο το δείπνο είχαν λάβει πρόσκληση 54 ηχηρά ονόματα επιχειρηματικού και πνευματικού κόσμου της χώρας, ανάμεσά τους οι κκ. Ανδρέας και Ντίνος Μαρτίνος, ο κ. Τρύφων Κουταλίδης με τη σύζυγό του Σόφη, η κ. Μαρίλυ Φραγκίστα, ο κ. Γιώργος Οικονόμου με την τότε σύντροφό του κ. Άντζελα Ισμαήλου, η κ. Σεσίλ Μαργέλλου, το ζεύγος Τάκη και Νάντιας Θεοχαράκη, ο κ. Πέτρος Παππάς, η κ. Καίτη Κουτσουλιούτσου με τον γιο της Τζώρτζη, ο Ερρίκος Αρώνης, η κ. Μαρία Ηλιάδη και ο κ. Jean Βernier.

    ioanna marinopoulou 67
    Η εντυπωσιακή Ιωάννα Μαρινοπούλου

    Ιωάννα Μαρινοπούλου

    Αποτελεί ίσως την πιο αναγνωρίσιμη γυναίκα της οικογένειας. Σύζυγος του πιο προβεβλημένου Μαρινόπουλου, του Πάνου (Πανάρα, όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του), έως το Νοέμβριο του 2014, που αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, καταθέτοντας αίτηση διαζυγίου. Το διαζύγιο, συναινετικό, δεν τους εμποδίζει να διατηρούν άριστες σχέσεις και για χάρη των δύο γιων τους.

    Η γοητευτική και λαμπερή Ιωάννα είναι από τις πιο εντυπωσιακές Ελληνίδες. Στο παρελθόν έχει υπάρξει και μοντέλο, ως φυσικό επακόλουθο της ομορφιάς της. Γνώρισε τον πρώην σύζυγό της σε ένα από τα χιλιάδες πάρτι που έχει παρεβρεθεί ως γνήσια εκπρόσωπος της κοσμικής ζωής της Ελλάδας. Γεννημένη Ιωάννα Καπετανάκου, με καταγωγή από τη Μάνη της Πελοποννήσου, δεν είναι εκπρόσωπος κάποιου μεγάλου τζακιού, όμως κατάφερε να εντυπωσιάσει τον bon viveur της οικογένειας Μαρινόπουλου και να γίνει ένα από τα πιο διάσημα μέλη της, τόσο μέχρι το διαζύγιό της όσο και μετά. Σταδιακά, απέκτησε πολλές γνωριμίες, οι οποίες εξελίχθηκαν σε φιλίες ζωής, όπως με την κ. Έλενα Μακρή-Λυμπέρη (σύζυγο του πάλαι ποτέ κραταιού εκδότη κ. Αντώνη Λυμπέρη της Liberis Publications), τον ισχυρό άντρα των δημοσίων σχέσεων κ. Γιώργο Ντάβλα (με τον οποίο είναι και κουμπάροι) αλλά και την κ. Μελίνα Δασκαλάκη.

    Πάνος - Ιωάννα Μαρινοπούλου
    Πάνος – Ιωάννα Μαρινοπούλου

    Η Ιωάννα Μαρινοπούλου είναι μια γυναίκα με μοναδικό γούστο και εκλεπτυσμένη αισθητική. Διαπρέπει ως interior και yacht designer, λειτουργώντας τη δική της εταιρεία με όνομα “JPM”. Έχει διακοσμήσει αναρίθμητες πολυτελείς κατοικίες ανά τον κόσμο και έχει αναλάβει τη σχεδίαση πολλών σκαφών αναψυχής. Βρίσκεται στο χώρο από τη δεκαετία του ’90 και η δουλειά της έχει βραβευτεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχει βραβευτεί μεταξύ άλλων στα “The Showboats Design Awards”, στα “Yacht & Aviation Awards” και στα “The World Superyachts Awards, ενώ δουλειές της έχουν φιλοξενηθεί σε βίβλους της διακόσμησης και του yachting σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως στα “Architectural Digest Yacht”, “Casa Vogue Hellas”, “Boat International”, “Vogue Hellas”, “Yacht Desing” και “Ύλη και Κτήριο”.

    Επιπλέον, η αγάπη της για τη μόδα και το καλό ένδυμα είναι παροιμιώδης. Φημολογείται ότι διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ρούχων υψηλής ραπτικής στην Ελλάδα. Σε κάθε της δημόσια εμφάνιση, φοράει πάντα κάτι καινούριο και εξαιρετικής ποιότητας, κάνοντας τα φλας των φωτογράφων να πέφτουν βροχή επάνω της. Δε θα μπορούσε άλλωστε να κάνει και διαφορετικά αφού ήταν σύζυγος ενός γνήσιου εκπροσώπου της υψηλής κοινωνίας της χώρας μας και έπρεπε να λάμπει στο πλευρό του πάντοτε. Τα κοσμήματά της επίσης είναι μυθικής αξίας, αγορασμένα από τους μεγαλύτερους οίκους, όπως Tiffany & Co, Cartier, Bulgari και Van Cleef and Arpels, για να αναφέρουμε κάποιους. Γνωστή βέβαια είναι και η αγάπη της για τους κορυφαίους οίκους μόδας Chanel και Hermès, από τους οποίους έχει προμηθευτεί τα πιο διάσημα μοντέλα τσαντών, όπως η flap bag και η Kelly αντίστοιχα.

    Ιωάννα Μαρινοπούλου

    Η κοινή ζωή του πρώην ζεύγους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παραμυθένια. Διέμεναν μαζί σε μια υπερπολυτελή μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό, ενώ διατηρούσαν σπίτια σε Μαϊάμι, Hamptons και Μύκονο. Αδυναμία της γοητευτικής Ιωάννας βέβαια ήταν το σπίτι τους στο Μαϊάμι, στο οποίο είχαν μετακομίσει οικογενειακώς με τα παιδιά της και τον πρώην της σύζυγο λίγα χρόνια πριν. Φήμες λένε ότι το διαζύγιο ήρθε ως φυσική κατάληξη των προβλημάτων που προκάλεσε στη σχέση τους η απόφαση της μετακόμισης στη μακρινή πόλη της Φλόριντα των ΗΠΑ, καθώς τα ολοένα και πιο συχνά ταξίδια του “Πανάρα” στην Ελλάδα – όπου βρίσκονται οι επαγγελματικές του δραστηριότητες – και η άρνηση της Ιωάννας να εγκαταλείψει την ζωή στην αμερικάνικη μεγαλούπολη, φαίνεται πως στάθηκαν αφορμή να παραδεχτούν ότι ο γάμος τους έφτανε στο τέλος του. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, το ζευγάρι κατέθεσε αίτηση διαζυγίου το Νοέμβριο του 2014, αλλά από τότε διατηρεί άριστες σχέσεις. Έχουν αποκτήσει μαζί δύο γιους, τον Πάνο και τον Λέοντα. Από τότε η Ιωάννα μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στην Αθήνα, την Ευρώπη και την Αμερική και ασχολείται με το interior design πολυτελών κατοικιών και σκαφών αναψυχής.

    Ιωάννα Μαρινοπούλου

    Επίσης, έχει και μια πολύ δραστήρια παρουσία στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Instagram, όπου και μοιράζεται με τους ανθρώπους που την ακολουθούν προσωπικές της στιγμές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ean-den-vrethi-lefkos-ippotis-pefti-marinopoulos/57232

     



    ΣΧΟΛΙΑ