• Κοινωνία

    Σάμπυ Μιωνής: «Κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασής του» χαρακτήρισε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

    Σάμπυ Μιωνής: Ανακριβές ότι η συνάντηση με Παππά - Παπαγγελόπουλο έγινε μετά από πιέσεις του Ισραήλ

    Σάμπυ Μιωνής


    «Κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασής του» χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, προερχόμενος το πρωί στον Άρειο Πάγο για να καταθέσει στην ανάκριση για ενδεχόμενες παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis.

    Στους «εκβιαστές» του ο επιχειρηματίας δεν κατατάσσει τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά καθώς, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους εάν τα νέα στοιχεία που υποστηρίζει ότι θα εισφέρει στην έρευνα, αφορούν κι άλλα πολιτικά πρόσωπα, απάντησε:

    «Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης μας. Ο κύριος Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίαση μας».

    Στην κατάθεση του στην Προανακριτική της Βουλής, ο κ. Μιωνής είχε «πετάξει βόμβες» υποστηρίζοντας ότι ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, τον Μάρτιο του 2016 σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίµου παρουσία του Νίκου Παππά, του πρότεινε να δώσει 350.000 ευρώ για τα έξοδα του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, µε τον οποίο είχε δικαστική διαμάχη για τη λίστα Λαγκάρντ.

    «Σε συνέχεια της κατάθεσής μου στη Βουλή, ήρθα εδώ για να καταθέσω στην ανακρίτρια κυρία Αλεβιζοπούλου για την υπόθεση της εκβίασης της δικής μου, του συνεταίρου μου Άγγελου Μεταξά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου από την εγκληματική συμμορία», δήλωσε ο κ. Μιωνής στους δημοσιογράφους.

    «Ο Άγγελος Μεταξάς και εγώ εκβιαστήκαμε ψυχρά για χρήματα, ο δε Σταύρος Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Θα καταθέσω σήμερα νέα στοιχεία για να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη στο έργο της».

    Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δήλωσε: «Σήμερα ο Μυωνί, χθες ο Παπαντωνίου συνέχισαν την απεγνωσμένη και μάταιη προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες στα εξοπλιστικά και την τεράστια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και να τις εμφανίσουν ως δήθεν σκευωρίες του Παπαγγελόπουλου, όπως και το σκάνδαλο της Novartis».

    Τι καταθέτει ο Μιωνής

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Μιωνή, στην κατάθεσή του σήμερα επαναλαμβάνει τα όσα αναφέρει στη μήνυσή του. Δηλαδή ότι εκείνος, ο συνέταιρός του, Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μέλη της ένας εκδότης, δύο δημοσιογράφοι και ένας δικηγόρος.

    Φέρεται να υποστηρίζει ότι «η συμμορία στοχοποίησε τον ίδιο και τον κ. Μεταξά για χρηματικούς λόγους, για να τους αποσπάσουν 350.000 ευρώ ενώ στοχοποίησαν τον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου για λόγους πολιτικούς, ένεκα της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη».

    Ο επιχειρηματίας φέρεται στην κατάθεση του να εισφέρει δύο νέα στοιχεία:

    ▪︎ Συνάντηση και συνομιλία που, υποστηρίζει ότι είχε την κρίσιμη περίοδο του εκβιασμού με νομικό παράγοντα που, όπως λέει, ανήκε στο στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης. Υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο του επιβεβαίωσε με ωμό σχεδόν αγοραίο τρόπο τις καταγγελίες που έχει κάνει. Δηλαδή ότι:

    1. Έβαλαν στο στόχο τον Μιωνή επειδή ο Παπαγγελόπουλος ήταν κολλητός του Φιλιππάκη.

    2. Στοχοποίησαν τον Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους.

    3. Ο Μεταξάς ήταν παράπλευρη απώλεια.

    ▪︎ Νέα στοιχεία για «ατοπήματα» από τους 3 τότε εισαγγελείς Διαφθοράς. Ατοπήματα που, κατά τον κ. Μιωνή, “οδήγησαν στην έκδοση παράνομων ενταλμάτων σε βάρος του Άγγελου Μεταξά, παράνομου φορολογικού προστίμου 3 εκατομμυρίων σε βάρος του κ. Παπασταύρου και στη δημιουργία αβάσιμης κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος Παπασταύρου και Μιωνή. Εντάλματα που ακυρώθηκαν, φορολογικό πρόστιμο που ακυρώθηκε και επιστράφηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και δικογραφία που κατέπεσε αφού όμως απείλησε να καταστρέψει τη ζωή των στόχων τους».

    Ιδιαίτερη καταγγελία έκανε για αθωωτικό έγγραφο που ισχυρίστηκε ότι «εξαφάνισαν» οι εισαγγελείς Διαφθοράς το Μάιο του 2016, προκειμένου «να παραμείνει ο ίδιος σε ομηρία για εκβίαση και ο Παπασταύρου στόχος από τον ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Εάν το έγγραφο δεν είχε ‘θαφτεί’, τόσο εκείνος όσο και ο Παπασταύρου θα είχαν αθωωθεί από το Μάιο του 2016», ισχυρίζεται ο επιχειρηματίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Καταθέτει στην ανακρίτρια ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής

    Σάμπυ Μιωνής: Κατέθεσε αγωγή και μήνυση κατά της Γιάννας Παπαδάκου για απάτη και καταδολίευση



    ΣΧΟΛΙΑ