• Top Stories

    Ρωσικές πιέσεις στην Αθήνα και για την έκδοση του Mr Bitcoin


    Επιπλέον πιέσεις δέχεται από τη Μόσχα η Αθήνα, καθώς μετά το θέμα της απέλασης των δύο Ρώσων διπλωματών ήρθε και η δικαστική απόφαση για την έκδοση του Αλεξάντρ Βίνικ, γνωστού και ως Mr Bitcoin, στη Γαλλία.

    «Οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν να επιδεινώνουν την κατάσταση στις διμερείς σχέσεις υπό πίεση από το εξωτερικό» ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Μόσχα, σημειώνοντας αιχμηρά πως η απόφαση έκδοσης του Βίνικ ελήφθη έπειτα από τις «μη φιλικές» ενέργειες σχετικά με τους Ρώσους διπλωμάτες.

    Η ρωσική διπλωματία υποστήριξε πως η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τον Βίνικ δεν συνάδει με τις σχέσεις συνεργασίας ανάμεσα στις δικαστικές Αρχές των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να είχε δοθεί προτεραιότητα στο αίτημα της ρωσικής γενικής εισαγγελίας για έκδοση του «βασιλιά του bitcoin» στην πατρίδα του.

    «Προφανώς η ρωσική πλευρά δεν μπορεί να αγνοήσει τέτοιες ενέργειες» καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ. Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει ήδη αποφασίσει πως ο Βίνικ μπορεί να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου επίσης διώκεται.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Την έκδοση του Mr Bitcoin αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης



    ΣΧΟΛΙΑ