• Top Stories

    Ψελίσματα από το Μαξίμου στις δηλώσεις-βόμβα του Βαγγέλη Μαρινάκη

    • NewsRoom

    Ο Νίκος Παππάς και ο Αλέξης Τσίπρας


    Τρεις φορές επιχείρησε να δώσει απάντηση το Μέγαρο Μαξίμου στις χθεσινές δηλώσεις-βόμβα του Βαγγέλη Μαρινάκη, καμία όμως δεν ήταν πειστική. Τσίπρας και Παππάς μένουν απολύτως εκτεθειμένοι από τις πρωτοφανείς καταγγελίες για απόπειρα να «στήσουν» τον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, το 2016, προκειμένου να ελέγξουν τα μέσα ενημέρωσης και να τα μετατρέψουν σε μηχανισμό προπαγάνδας.

    Ο εφοπλιστής μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης κατήγγειλε τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καταρρακώνοντας ό,τι έχει απομείνει από το κυβερνητικό αφήγημα περί του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, λέγοντας ότι λίγο μετά τον διαγωνισμό και αφού είχαν ανακηρυχθεί οι υπερθεματιστές, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μεσολάβησε για να συναντήσει τον Χρήστο Καλογρίτσα. Σκοπός της συνάντησης ήταν να δανείσει ο κ. Μαρινάκης στον εργολάβο τα χρήματα της πρώτης δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες.

    «Όπως και έγινε, τον συνάντησα και μου ζήτησαν να καταβάλω υπό τη μορφή δανείου το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ, για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι έχω την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορώ να το κάνω» είπε χαρακτηριστικά ο εφοπλιστής, προκαλώντας μάλιστα τον κ. Παππά να βγει να το διαψεύσει.

    Σε αυτή την δήλωση-βόμβα το Μαξίμου απάντησε, χωρίς ουσιαστικά να απαντά, τρεις φορές: με μια ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με ένα non paper και με την ομιλία Τσίπρα χθες το βράδυ στην Καλάματα.

    Η πρώτη ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο εκδόθηκε μετά από τρεις και πλέον ώρες και ενώ είχε προκληθεί σάλος, ο δε πρωθυπουργός προτίμησε να αναφερθεί στην υπόθεση με γενικότητες, για να αποφύγει τις εξηγήσεις. Ωστόσο, οι συνήθεις αναφορές στις όποιες εκκρεμότητες Μαρινάκη και η επανάληψη όσων λέει η κυβέρνηση για τις σχέσεις του εφοπλιστή με την ΝΔ δεν δίνουν σε καμία περίπτωση απάντηση σε όσα καταγγέλθηκαν.

    Σιγή ασυρμάτου έχει πέσει και από την πλευρά του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος ήθελε να γίνει καναλάρχης με δανεικά λεφτά και με τα αλησμόνητα…  βοσκοτόπια στην Ιθάκη.

    Πέραν του δανείου προς Καλογρίτσα, ο κ. Μαρινάκης αποκάλυψε πώς η κυβέρνηση τού είχε ζητήσει να πληρώσει τα 26,3 εκατομμύρια της πρώτης δόσης για την δική του τηλεοπτική άδεια, πράγμα που εκείνος έπραξε ευθύς. Σημείωσε ότι ήταν σύμφωνος με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, γιατί πίστευε ότι οι καναλάρχες θα έπρεπε να πληρώνουν για τις συχνότητες που κατέχουν και πρόσθεσε ότι είχε τότε μια άριστη σχέση με τον κ. Παππά και με τον κ. Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι ο πρώτος ενημέρωνε τον πρωθυπουργό για όλα τα θέματα. Για τον κ. Παππά είπε ότι είχαν πολλές συναντήσεις και μάλιστα τον δέχθηκε και στο σπίτι του.

    Επίσης, ο κ. Μαρινάκης αποκάλυψε ότι στις συζητήσεις που είχε με τους κυβερνώντες για τον ΔΟΛ του ζήτησαν να βάλει «διευθυντές που ήταν της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ». «Δεν θα έβαζα ποτέ ανθρώπους που μου υπέδειξαν, δεν θα γίνω ποτέ ούτε Ιβάν Σαββίδης, ούτε μπροστινός, ούτε λαγός. Δεν κατηγορώ κανέναν, ο καθένας κάνει τις επιλογές του» σημείωσε ο εφοπλιστής.

    Τα παραπάνω αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση είχε εκείνο τον καιρό σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο ελέγχου των media.

    Και τι απαντά τώρα το Μαξίμου για όλα αυτά; Στην πρώτη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχεδόν ένα τρίωρο μετά τις δηλώσεις, στο στόχαστρο  μπαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αποκαλείται ανεπαρκής: «Επιτέλους! Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια».

    Στην συνέχεια και ενώ ο αντίκτυπος των δηλώσεων μεγάλωνε συνεχώς πρόσθεσε ένα ακατανόητο non paper, που χαρακτήριζε τον ο κ. Μητσοτάκη «μπροστινό» του κ. Μαρινάκη.

    Το βράδυ από την Καλαμάτα ο κ. Τσίπρας είπε ότι άκουσε «τον πολλάκις διωκόμενο και υπόδικο κ. Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού της ΝΔ, συλλαβίζοντας ένα κείμενο τόσο υψηλής σημασίας όσο και οι στημένοι αγώνες για τους οποίους διώκεται. Και αμέσως μετά η ΝΔ πήρε τη σκυτάλη και υιοθέτησε τις συκοφαντίες».

    Ουσιαστική απάντηση, όμως, ουδεμία!

    Αναφορές και στον Πετσίτη

    Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του Μανώλη Πετσίτη, με αφορμή μια selfie φωτογραφία του πρώην συμμαθητή του Νίκου Παππά με τον ίδιο. Είπε ότι τον γνώρισε στο γήπεδο, όπου εμφανίστηκε ως φίλος του Ολυμπιακού και «διατυμπάνιζε τις σχέσεις του μία με τον κ. Παππά, μία έκανε ότι τηλεφωνούσε στον Τσίπρα».

    «Ένας γραφικός τύπος που ήταν γκαρσόνι, ξαφνικά υπέγραψε συμβάσεις με διάφορους επιχειρηματίες» είπε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι «αυτά τα χρήματα που εισέπραξε ο κ. Πετσίτης, γιατί υπάρχει πλουτισμός, κάποιος τα έχει εισπράξει. Ας βγει ο κ. Πετσίτης, ο κ. Παππάς. Είναι μεγάλο σκάνδαλο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίθεση Τσίπρα σε Μαρινάκη από την Καλαμάτα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: Η σιωπή των Τσίπρα και Παππά στις καταγγελίες Μαρινάκη επιβεβαιώνει την ενοχή τους

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκαλύψεις Μαρινάκη: Ο Παππάς μου ζήτησε να δανείσω τον Καλογρίτσα για τις άδειες – Τι απαντά το Μαξίμου (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ