• Top Stories

    Prorata: Μπροστά και στους νέους η Νέα Δημοκρατία

    • NewsRoom


    Προβάδισμα 4,5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Prorata για λογαριασμό του Kontra Channel, σε δείγμα νέων ψηφοφόρων ηλικίας 18-34 ετών.

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24%, έναντι 19,4% του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ (με 5% αμφότερα τα κόμματα) και στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 4%.

    Η οικονομική κατάσταση της χώρας φαίνεται να διχάζει τους νέους που συμμετείχαν στην έρευνα της Prorata, καθώς το 47% εκτιμά ότι θα γίνει χειρότερη και το 49% ότι θα καλυτερεύσει. Μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις και στην ερώτηση για τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας, καθώς στην ερώτηση αν πρέπει να προχωρήσει ο διαχωρισμός το 49% απαντά «ναι» ή «μάλλον ναι» και το 48% «όχι» ή «μάλλον όχι».

    Το 74% αποτιμά θετικά την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου. Επτά στους 10 (71%) χαρακτηρίζει θετικό βήμα τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για αυστηρά φαρμακευτικούς λόγους, ενώ οι περισσότεροι (59%) είναι αντίθετοι με το ενδεχόμενο νομιμοποίησης της χρήσης της για ψυχαγωγικούς λόγους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους π.χ. coffee shops.

    Ως προς τη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια, το 60% των ερωτώμενων κρίνει ότι ήταν μία θετική νομοθετική πρωτοβουλία, ενώ το 48% αντιμετωπίζει θετικά τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημοσκόπηση Data RC: 8,2 μονάδες μπροστά η ΝΔ στις ευρωεκλογές, στη Δυτική Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ProRata: Σταθερό το προβάδισμα ΝΔ, ενισχύεται ο δικομματισμός



    ΣΧΟΛΙΑ