• Top Stories

    Προκαλούν οι Αλβανοί: Καλύτερα να κλαίνε οι μητέρες σας από το να κλαίνε οι δικές μας, λέει δημοσιογράφος

    • NewsRoom
    Κωνσταντίνος Κατσίφας

    Κωνσταντίνος Κατσίφας


    Παρά τις προσπάθειες από την πλευρά της Ελλάδας να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι μετά τη δολοφονία του ομογενή Κατσίφα από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας, τα Τίρανα οξύνουν τα πνεύματα με προκλητικές δηλώσεις, που φέρνουν έξαρση ανθελληνισμού. Να τηρεί χαμηλότερους τόνους ζήτησε από την αλβανική κυβέρνηση ο Δ.Τζανακόπουλος, όπως επίσης και «να μην αντιμετωπίζεται το ζήτημα με επιθετικότητα όταν έχει χαθεί μια ζωή, ώστε να μην τροφοδοτούνται τα αντανακλαστικά των κοινωνιών».

    Παρ’ όλα αυτά, μετά το προκλητικό μήνυμα του Έντι Ράμα στο Twitter, στο οποίο μιλούσε για εξτρεμιστική τρέλα, ήρθε και προκλητική ανάρτηση από Αλβανό δημοσιογράφο στο Facebook. Ο δημοσιογράφος Αρτάν Χότζα έγραψε μεταξύ άλλων: «Ας μάθουν ποιος είναι ο νοικοκύρης του σπιτιού την επόμενη φορά», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Καλύτερα να κλαίνε οι μητέρες σας από να φορέσουν μαύρα μαντίλια οι μητέρες μας».

    Χθες ο Ράμα είχε γράψει στο Twitter: «Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε ως απαράδεκτη την απώλεια ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, καλύτερα να ευχαριστήσουμε μαζί τον Θεό που σήμερα δεν χάθηκε καμία αθώα ζωή από μια εξτρεμιστική τρέλα».

    Μήνυμα της κυβέρνησης

    Από τις ελληνικές Αρχές γίνονται όλες οι ενέργειες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, για να διακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη με τον θάνατο του ομογενούς στην Αλβανία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

    O κ. Τζανακόπουλος είπε ότι οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις Αρχές της Αλβανίας, τόνισε πως δεν πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να μείνουμε στο αυστηρό μήνυμα που έστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Παράλληλα, σημείωσε ότι πρέπει να τηρούνται χαμηλότεροι τόνοι από την πλευρά της κυβέρνησης της Αλβανίας και να μην αντιμετωπίζεται το ζήτημα με επιθετικότητα όταν έχει χαθεί μια ζωή, ώστε να μην τροφοδοτούνται τα αντανακλαστικά των κοινωνιών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το «φάντασμα» της Μεγάλης Αλβανίας επιστρέφει;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή: Τραγικό γεγονός, να υπάρξει άμεσα έντονο διάβημα προς την Αλβανία



    ΣΧΟΛΙΑ