• Κοινωνία

    Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Προσοχή στην κακοκαιρία του Σαββάτου – Ανησυχία για την Αττική

    • NewsRoom

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Μεγάλος όγκος νερού αναμένεται να πέσει το Σάββατο στην Αττική, όπου απαιτείται μεγάλη προσοχή, καθώς σε συνδυασμό με το απότομο λιώσιμο του χιονιού υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά επεισόδια, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

    Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να έφυγε και η θερμοκρασία να ανεβαίνει, ωστόσο, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο το χιόνι έχει παγώσει με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος.

    Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος του OPEN δήλωσε σήμερα ότι «Έχει ανέβει λίγο η θερμοκρασία, όμως έχει παγώσει το χιόνι. Έχουμε δηλαδή κοντά στο έδαφος πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Δύσκολα λιώνει το χιόνι και σήμερα και αύριο δεν νομίζω ότι θα λιώσουν σημαντικές ποσότητες χιονιού».

    Στη συνέχεια, σημείωσε πως «από πλευράς καιρού δεν περιμένουμε κάτι το αξιόλογο για σήμερα. Φαίνεται πως θα έχουμε λίγα φαινόμενα προς την περιοχή των Κυκλάδων και της Κρήτης. Κι εκεί όμως ο καιρός σιγά σιγά θα αρχίσει να βελτιώνεται. Στις υπόλοιπες περιοχές θα κυριαρχεί ηλιοφάνεια με λίγες τοπικά συννεφιές. Οι βοριάδες θα επιμένουν στο Ιόνιο και στο Αιγαίο και θα αρχίσουν να υποχωρούν από το απόγευμα και μετά».

    Προσοχή στην κακοκαιρία του Σαββάτου

    Το Σάββατο, όμως, έρχεται νέα κακοκαιρία, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

    «Πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή στην κακοκαιρία που μας έρχεται το Σάββατο. Φαίνεται ότι θα πέσει και πάλι μεγάλος όγκος νερού και εδώ στην περιοχή της Αττικής. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να λιώσουν απότομα αυτές οι ποσότητες χιονιού στον νομό Αττικής και να έχουμε πλημμυρικά επεισόδια», σημείωσε και πρόσθεσε:

    «Από εκεί και μετά θα πέσει πυκνό χιόνι και πάλι ακόμη και σε πεδινές περιοχές προς την κεντρική Στερεά και προς το εσωτερικό της Πελοποννήσου. Φαίνεται ότι από την Αττική και μέχρι τη Λαμία θα χιονίσει ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα».

    Δείτε το βίντεο:

    Για την Αττική ανέφερε: «Σε ορεινές περιοχές εδώ, αλλά στα Βίλια για παράδειγμα που έχει ήδη 1-1,5 μέτρο χιόνι θα χιονίσει και πάλι πάρα πολύ το Σάββατο. Και στην Πελοπόννησο θα χιονίσει πολύ ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, αλλά και προς την κεντρική Στερεά.

    Την Κυριακή και Δευτέρα θα βελτιωθεί ο καιρός, αλλά πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή στην κακοκαιρία του Σαββάτου, επανέλαβε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Πυροσβεστική: 2.354 κλήσεις στην Αττική από τη Δευτέρα – 1.054 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο

    Παγκράτι: Κατέρρευσε οροφή βενζινάδικου από τον χιονιά – Κλειστή η Φορμίωνος

    Πατούλης: Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, όπως τις ανέλαβα εγώ



    ΣΧΟΛΙΑ