• Top Stories

    Πρίγκιπας Κάρολος: Οι παράλογες απαιτήσεις των ταξιδιών-Η επίσκεψη στην Ελλάδα

    Κάρολος Καμίλλα

    Ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλλα


    «Κανείς δεν ξέρει ότι είναι σκέτη κόλαση το να είσαι ο Πρίγκιπας της Ουαλίας» είχε πει ο Πρίγκιπας Κάρολος τον Νοέμβριο του 2004. Κι από την μία είναι λογικό καθώς όλη του η ζωή είναι γεμάτη πρωτόκολλα, παπαράτσι και όχι και τόσο κολακευτικά δημοσιεύματα αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά, καθώς ό,τι θελήσει ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου μπορεί να το έχει. Μάλιστα αυτά που απαιτεί ο ίδιος στην καθημερινότητά του, σύμφωνα με την Daily Mail, δεν είναι και λίγα.

    Συγκεκριμένα, κάποτε ο Πρίγκιπας Κάρολος αποφάσισε να επισκεφτεί για ένα Σαββατοκύριακο έναν φίλο του στην Βορειοανατολική Βρετανία και απ΄ ότι φαίνεται οι απαιτήσεις τους ήταν εξωφρενικές.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ίδιος είχε ζητήσει από το προσωπικό του να πάει εκεί μία μέρα νωρίτερα, έτσι ώστε να αντικαταστήσουν τα έπιπλα , τα κρεβάτια κι άλλα αντικείμενα στο δωμάτιο των φιλοξενούμενων με εκείνα που επιθυμούσε ο ίδιος.

    Ετσι το προσωπικό είχε χρειαστεί να μεταφέρει με φορτηγό μεταξύ άλλων ένα μικρό ραδιόφωνο, ένα καθιστικό, ρολά χαρτιού, ουίσκι, εμφιαλωμένο νερό και δύο ζωγραφικούς πίνακες με τοπία από την Σκωτία για μία επίσκεψη μονάχα δύο ημερών.

    Επίσης ο Πρίγκιπας έχει ιδιαίτερες προτιμήσεις στο φαγητό τις οποίες φυσικά εξέφρασε και στην εν λόγω επίσκεψη. Ο πρίγκιπας Κάρολος θέλει όλα του τα φαγητά να μαγειρεύονται από οργανικά προϊόντα. Αυτά, σε συνδυασμό και με άλλα, είχαν ως αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι οικοδεσπότες να μην τον καλέσουν ξανά στο σπίτι τους, όσο κι αν τους άρεσε η συντροφιά του.

    κάρολος-καμίλα
    Πρίγκιπας Κάρολος και Καμίλα Πάρκερ, Δούκισσα της Κορνουάλης
    Βέβαια, αυτή εμπειρία δεν είναι τίποτα μπροστά σε ένα άλλο περιστατικό.

    Συγκεκριμένα, φίλοι του Πρίγκιπα Κάρολου τον είχαν προσκαλέσει για να δειπνήσει μαζί τους, με αποτέλεσμα ο ίδιος να προσλάβει καινούργιο προσωπικό, έτσι ώστε να εφοδιάσει το -ξένο- σπίτι με λουλούδια και τρόφιμα της αρεσκείας του.

    Ωστόσο, το παλάτι ενημέρωσε τους οικοδεσπότες πως ο Κάρολος δεν θα έφτανε την ημέρα που είχε προγραμματιστεί, αλλά θα πηγαίνετε την επόμενη μέρα.

    Την επόμενη μέρα όμως ο γαλαζοαίματος  παρέμεινε άφαντος, επικαλούμενος ένα απρόβλεπτο περιστατικό.

    Παρ΄όλα αυτά, ο Κάρολος δεν φάνηκε να συγκινείται ούτε με τις προετοιμασίες που είχαν κάνει οι οικοδεσπότες, ούτε με το προσωπικό που ο ίδιος είχε «αναστατώσει», με αποτέλεσμα να πάρει τηλέφωνο την οικοδέσποινα και να της πει πως ο λόγος που δεν ήρθε ήταν επειδή δεν μπορούσε να αποχωριστεί την ομορφιά του κήπου του εκείνη την ηλιόλουστη μέρα.

    Όσο για το προσωπικό που τον φροντίζει, ο Κάρολος έχει μαζί του σε κάθε του ταξίδι, έναν μπάτλερ, δύο υπηρέτες, έναν σεφ, έναν ιδιωτικό γραμματέα, έναν δακτυλογράφο και φυσικά πολλούς σωματοφύλακες.

    Μάλιστα ο ίδιος δεν επιβεβαιώνει ποτέ επισήμως ποιον θα επισκεφτεί. Συνήθως, ο ίδιος έχει 6 επιλογές και η τελική επιβεβαίωση έρχεται μόνο όταν οι οικοδεσπότες δουν έξω από την πόρτα τους το φορτηγό που μεταφέρει τις βαλίτσες, τα έπιπλα και τα τρόφιμά του.

    Να σημειωθεί πως ο Πρίγκιπας Κάρολος αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα μαζί με την Καμίλα Πάρκερ στις 7 και 8 Μαΐου μετά από πρόσκληση του πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

    Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, αν έχει ζητήσει από τώρα κάτι για την επίσκεψή του στην χώρα μας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπόθεση Σκριπάλ: Δεν ξεγελά κανέναν η Ρωσία δηλώνει ο Βρετανός ΥΠΕΞ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Βρετανία προειδοποιεί για ρωσική κυβερνοεπίθεση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σλοβενία: Το πρώτο μνημείο του Bitcoin είναι γεγονός! (pics)

     



    ΣΧΟΛΙΑ