• Top Stories

    Ο Μπαλτάς κήρυξε τον πόλεμο στην επένδυση του Ελληνικού: Διατηρητέα κτίρια που δεν ήξερε κανείς ότι υπάρχουν


    Το ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό δεν είναι κάτι το νέο. Όμως θα πρέπει να τους αναγνωρίσουμε πως οι τρόποι με τους οποίους προσπαθούν να την «φρενάρουν» είναι το λιγότερο πρωτότυποι.

    Αυτή τη φορά το ρόλο του… καταστροφέα του deal για το Ελληνικό αναλαμβάνει ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, που προωθεί την αύξηση των κτιρίων στην έκταση του συγκροτήματος του Ελληνικού που κρίνονται διατηρητέα, ανατρέποντας ουσιαστικά τη μεταβατική συμφωνία με τη Lamda Development για την ανάπλαση της περιοχής, λίγες μάλιστα μέρες μετά την έγκρισή της από το Ελεγκτικό Συνέδριο!

    elliniko-lamda-stock

    Στη συμφωνία αυτή τα κτίρια που κρίνονται διατηρητέα είναι τέσσερα (το κτίριο του ανατολικού αεροσταθμού και τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας), όμως το υπουργείο Πολιτισμού σχεδιάζει να κηρύξει διατηρητέες και τις εγκαταστάσεις του άλλοτε Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων, που θεμελιώθηκαν το 1932. Το Κολλέγιο το 1965 μετεγκαταστάθηκε στην Αγία Παρασκευή, και σήμερα οι εγκαταστάσεις στο Ελληνικό στεγάζουν την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

    Μιλάμε για ένα κτιριακό συγκρότημα του οποίου την ύπαρξη πραγματικά λίγοι γνωρίζουν και δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο – ποια είναι λοιπόν η σκοπιμότητα πίσω από την κήρυξή του ως διατηρητέου; Και αν πραγματικά στο υπουργείο Πολιτισμού θεωρούν πως αυτό το κτιριακό συγκρότημα είναι τόσο σημαντικό και πρέπει να διατηρηθεί για τις επόμενες γενιές, γιατί περίμεναν τόσα χρόνια μέχρι να αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αυτήν την ενέργεια;

    Πρόκειται για μία ξεκάθαρα επιθετική κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης, που για μία ακόμη φορά φέρνει προσκόμματα στη μεγάλη επένδυση της Lamda Development στο Ελληνικό, επιμένοντας προφανώς στη συνήθη τακτική της και υπακούοντας στις ιδεοληψίες που τη φέρνουν εξ ορισμού αντιμέτωπη με κάθε μορφή ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

    Είναι άλλωστε ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης η στάση του υπουργείου Πολιτισμού και απέναντι σε μία άλλη επένδυση: αυτή του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο. Οι εγκαταστάσεις του Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου περιλαμβάνονται στα δεκάδες ακίνητα που διαθέτει προς αξιοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ, όμως ο Αριστείδης Μπαλτάς σύμφωνα με πληροφορίες σκοπεύει να κηρύξει… αρχαιολογικό χώρο (!) το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα και αυτή η επένδυση να οδεύει προς τα βράχια…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/pseftes-poso-efkolo-ine-na-tous-katalavis-amesos-piani-ke-gia-tous-politikous/65748



    ΣΧΟΛΙΑ