• Κοινωνία

    Ποια πανδημία; Κάτοικοι στην Ξάνθη βγήκαν για να γιορτάσουν το… καρναβάλι!


    Μπορεί οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις να έχουν αναβληθεί σε όλες τις χώρες λόγω των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας, ωστόσο ο κίνδυνος της υγείας δεν φαίνεται πως απασχόλησε ιδιαίτερα κάποιους πολίτες στην Ξάνθη, μια πόλη που είναι γνωστή για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις της.

    Αδιαφορώντας για τα μέτρα αποφυγής του συνωστισμού, ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου,  η κίνηση στο κέντρο της πόλης ήταν αυξημένη, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη εκδήλωση για το καρναβάλι. Δεκάδες πολίτες που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία και άρχισαν να χορεύουν και να ανάβουν βεγγαλικά, όπως γράφει το xanthinea.gr.

    Πάντως, δεν ήταν λίγοι οι επαγγελματίες της εστίασης της περιοχής που έσπευσαν να εκφράσουν την απογοήτευση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός ότι μόνο οι ίδιοι τελικά είναι κλειστοί, σχολιάζοντας πως «μόνο στις καφετέριες κολλάει ο κορωνοϊός».

    Η αυξημένη συγκέντρωση του κόσμου προκάλεσε την κινητοποίηση των αρμόδιων, και αρχικά διεκόπη η μουσική που έπαιζε από τα ηχεία μέσα στην πόλη, ενώ έγιναν συστάσεις στους πολίτες να αποχωρήσουν.



    ΣΧΟΛΙΑ