• The Wiseman

    Νέος πλειστηριασμός για το σπίτι κ. Κ. Πηλαδάκη. Στο 1 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης

    the wise man

    the wise man


    Στο σφυρί (ξανά) η βίλα του Κώστα Πηλαδάκη στο Πανόραμα Βούλας: Η βίλα των 600 τετραγωνικών του επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στις 9 Μαΐου. Ο γνωστός παράγοντας των καζίνο και του ποδοσφαίρου δε μένει στο συγκεκριμένο ακίνητο καθώς έχει νοικιάσει σπίτι στη Γλυφάδα. Συνεπώς μη νιώθετε τύψεις. Αρκεί να έχετε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ!

    Προβλέψεις χαρτορίχτρας για το ΑΕΠ

    Στην κυβέρνηση, ως γνωστόν, αρχίζουν να σκέφτονται το μέλλον όταν δεν υπάρχει μέλλον για να σκεφτούν! Πιθανώς κινούνται με βάση τον ορισμό που έχει δώσει ο μακαρίτης ο Αμβρόσιος Μπηρς ο οποίος έγραφε πως το μέλλον είναι η περίοδος του χρόνου «που όλα μας πάνε καλά, οι φίλοι μας είναι αληθινοί και η ευτυχία μας είναι εξασφαλισμένη»!

    Πως αλλιώς να εξηγήσεις τις απανωτές προβλέψεις για την ανάπτυξη που συνεχώς διαψεύδονται από τα επίσημα στοιχεία για το ΑΕΠ; Βέβαια ο Μπηρς είχε δώσει και έναν άλλο ορισμό στο «Αλφαβητάρι του Διαβόλου».

    «Προφητεία» έγραφε «είναι η τέχνη και η πρακτική πώλησης αξιοπιστίας προς μελλοντική διανομή»!

    Προς το παρόν, οι Έλληνες, θυμούνται μόνο τη ρήση του Αλέξανδρου Δουμά στον Κόμη Μοντεχρήστο: «Μέχρι να αποφασίσει ο Θεός να δείξει το μέλλον στον άνθρωπο, ολόκληρη η ανθρώπινη σοφία περιέχεται σε δύο λέξεις, αναμονή και ελπίδα!»

    Ο Πωλ Γομόπουλος επιμένει για το Βοτανικό!

    the wise man
    the wise man

    Οι Αμερικανοί της Hines συζητούν εδώ και μήνες με την Pasal για την αγορά του εμπορικού κέντρου Athens Heart. Έχουν, όμως, άλλο καημό. Την απόκτηση του ημιτελούς εμπορικού κέντρου που προωθούσε η Μπάμπης Βωβός στο Βοτανικό που έχει περάσει στις πιστώτριες τράπεζες. Το παζάρευαν για καιρό λένε οι γνωρίζοντες, χωρίς να καταφέρουν να πετύχουν την τιμή που ήθελαν.

    Την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι είναι πλέον «ζεστοί» με το Athens Heart το οποίο είναι σε καλό σημείο και διατηρεί αξιόλογους ενοίκους. Με λίγες εργασίες και λίγες ιδέες μπορούν να το αναστήσουν, όπως λένε στην αγορά real estate. Ο Πολ Γομόπουλος της Hines Greece είναι πολύ σφιχτός, όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση του ακινήτου που φιλοξενούσε το ξενοδοχείο «ΛΗΔΡΑ» στη Συγγρού.

    Ο Δημ. Ανδριόπουλος και το σεμινάριο real estate σε Γ. Καμίνη

    «Μετά όλα θα γίνουν μόνα τους», εξηγούσε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος της Dimand στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη σε έναν διάδρομο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών λίγο μετά την ομιλία του τελευταίου.

    Μετά την αγορά των πρώην εγκαταστάσεων της Παπαστράτος στον Πειραιά όπου προχωρά σε επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ μαζί με Grivalia, EBRD και άλλους, ο Δ. Ανδριόπουλος έχει βάλει στο μάτι ιστορικά ακίνητα της Αθήνας.

    Η Dimand φέρεται ως υποψήφια για το Σαρόγλειο Μέγαρο που βρίσκεται στην Ομόνοια. Πιθανώς εξηγούσε στον Γιώργο Καμίνη, που τελευταία έχει άλλους πονοκεφάλους όπως η κόντρα με τον Νίκο Τόσκα για τους παρακμιακούς , πως μπορεί να αναστηθεί το κέντρο της Αθήνας.

    Έχετε 37 εκατομμύρια; Πάρτε την «Ηλιόσφαιρα»!

    Θυμάστε το γνωστό εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών στην Τρίπολη, της εταιρείας «Ηλιόσφαιρα», μεγαλομέτοχος της οποίας ήταν ο Τζον Ρήγας μέσω της Sciens;

    Το εργοστάσιο δεν είχε και τόσο καλή πορεία, παρά την τεράστια επένδυση σε μια περιοχή που διψούσε για κεφάλαια. Είναι εδώ και χρόνια στην ουσία κλειστό και τώρα η Τράπεζα Πειραιώς το βγάζει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης τα 37,45 εκατομμύρια!

    Στους αρχικούς μετόχους της «Ηλιόσφαιρας» περιλαμβάνονταν και το αμερικανική hedge fund Plainfield Asset Management που έχει μείνει στην ιστορία για τις αποτυχημένες επενδύσεις του!

    Γιατί εμφανίστηκαν μόνο δύο για τους υδρογονάνθρακες;

    Ενώ όλοι θεωρούσαν σχεδόν σίγουρη την κάθοδο της ΕΝΙ στους διαγωνισμούς για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη νότια και δυτικά της Κρήτης καθώς και στο Ιόνιο, τελικά οι Ιταλοί απείχαν.

    Αρκετούς πονοκεφάλους έχουν με τους Τούρκους για τα θαλάσσια «οικόπεδα» της Κύπρου, δεν ήθελαν να προσθέσουν νέα μέτωπα. Υπάρχει, πάντα, το ενδεχόμενο να μπουν αργότερα σε κάποια κοινοπραξία καθώς, αν προχωρήσουν οι έρευνες, θα χρειαστούν τεράστια κεφάλαια.

    Γιατί; Επειδή οι έρευνες θα γίνουν σε μεγάλα βάθη. Πάντως στην κυβέρνηση δηλώνουν ευχαριστημένοι για τις κοινοπραξίες Total – ExxonMobil – ΕΛΠΕ (νότια και δυτικά της Κρήτης) και Repsol – ΕΛΠΕ (Ιόνιο, δυτικά της Λευκάδας). Στην ΕΔΕΥ δήλωναν, πάντως, πως περιμένουν συνωστισμό! Στον άλλο γύρο αγαπητοί…

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ