• ΥΓΕΙΑ

    Κατέληξαν από κορονοϊό 28χρονος και 24χρονος σε Πάτρα και Λάρισα

    • NewsRoom
    Ευλογιά των πιθήκων: Τι πρέπει να κάνουν ασθενείς και νοσοκομεία -Εντός της μέρας ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ


    Τη μάχη με τον κορονοϊό έχασαν ένας 28χρονος άνδρας, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, καθώς και ένας 24χρονος άνδρας στη Λάρισα.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο 28χρονος δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, αλλά παρ’ όλα αυτά κατέληξε.

    Πρόκειται για το δεύτερο νεαρό άτομο που «φεύγει» ξαφνικά από τον φονικό ιό, καθώς προηγουμένως πέθανε και ένας 24χρονος στη Λάρισα, με αναφορά νοσήματος την παχυσαρκία.

    Ο άτυχος νεαρός που αντιμετώπιζε και υποκείμενο νόσημα, εισήχθη στο νοσοκομείο αρχές του μήνα, με βαριά συμπτώματα κορονοϊού, ενώ λίγα 24ωρα αργότερα εμφάνισε επιδείνωση στο αναπνευστικό του σύστημα, όπως αναφέρει το onlarissa.

    Η χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ περιελάμβανε εκτός από τα συνήθη «σκληρά δεδομένα» για κρούσματα, διασωληνωμένους και νεκρούς, τα εβδομαδιαία στοιχεία για τον δείκτη μεταδοτικότητας, Rt και τη θετικότητα των κρουσμάτων επί του συνόλου των τεστ που διενεργούνται.

    Έτσι, η εικόνα των 937 νέων κρουσμάτων, που καταγράφηκαν χθες, συμπληρώνεται με τους 495 διασωληνωμένους και τους 62 νεκρούς – βαρύς απολογισμός χωρίς αμφιβολία, ιδίως για τις οικογένειες των θυμάτων και των ασθενών, όπως και για το σύστημα υγείας που παραμένει υπό μεγάλη πίεση.

    Διαβάστε επίσης:

    Εμβόλια για τον κορονοϊό: Ξεκίνησε η ιστορική αποστολή στις 27 χώρες της ΕΕ (video)

    Σχολεία: Το σενάριο για άνοιγμα σε δύο «κύματα» – Ποιοι θα τεθούν σε προτεραιότητα

    Σύψας: Ίσως να έχουμε κορονοϊό κάθε χειμώνα – Πρόβλημα οι εικόνες συνωστισμού, θυμίζουν Λονδίνο



    ΣΧΟΛΙΑ