ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εργαστηρίου Σεισμολογίας, Ευθύμιος Σώκος, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή της Ναυπάκτου και έγινε αισθητός ιδιαίτερα στην Πάτρα.
«Η σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 05:36 σήμερα, με επίκεντρο τον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, εντάσσεται προφανώς στην ίδια σεισμική ακολουθία που είχαμε τους τελευταίους δύο μήνες», αναφέρει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο καθηγητής Ευθύμιος Σώκος.
Παράλληλα, ο καθηγητής επισημαίνει ότι «καταγράφεται μετασεισμική ακολουθία», καθώς, όπως λέει, «έχουν σημειωθεί και σημειώνονται μετασεισμοί».
Σύμφωνα με τον κ. Σώκο, «από την στιγμή που ξεκίνησε η σεισμική ακολουθία τον περασμένο Δεκέμβριο, αναμέναμε μία τέτοια εξέλιξη, καθώς στο Κορινθιακό κόλπο τα βλέπουμε αυτά».
Διαβάστε επίσης:
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή
Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πώς κινούνται σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στην Αθήνα και την Καλλιθέα λόγω αγώνα δρόμου
- Τσίμπησε έντομο το παιδί μου: Είναι απλή ενόχληση ή αλλεργική αντίδραση;
- Viohalco: Πούλησε 6,3 εκατ. υφιστάμενες κοινές μετοχές στην Cenergy μέσω accelerated bookbuilding
- Αυτά είναι τα μυστικά του Λιονέλ Μέσι που σαρώνει στο Μουντιάλ, αν και… 39 ετών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.